Meniu

Hoffenheim – Union Berlin

Reușesc gazdele să-și redreseze forma din Bundesliga?

Hoffenheim este echipa care a întrerupt seria formidabilă de meciuri fără înfrângere a lui Bayern, dar succesul în fața campioanei Europei i-a amorțit pe alb-albaștri. Aceștia au luni seară șansa de a-și reveni pe plan intern cu un succes în fața lui Union Berlin, o formație care, în ciuda punctelor strânse, nu a impresionat.

Bundesliga își încheie a șasea rundă cu un meci între o echipă de cupe europene și una care sezonul trecut și-a propus doar salvarea de la retrogradare. Aflată la al doilea său sezon din istorie în prima liga germană, Union Berlin are și în acest sezon același obiectiv, iar punctele pare să și le asigure tocmai cu echipele care se luptă pentru supraviețuire.

Hoffenheim a avut program mai greu

În cele cinci etape de campionat disputate până acum, berlinezii au un singur succes, cu “lanterna” Mainz (4-0), acasă, acolo unde au mai înregistrat un eșec (1-3 cu Augsburg) și o remiză (1-1 cu Freiburg). În deplasare, Union nu este cea mai destoinică echipă, sezonul trecut fiind pe locul 16 din 18 echipe în privința meciurilor de pe terenuri străine. În actuala stagiune, oaspeții de luni au două egaluri, unul pe terenul penultimei clasate, Schalke (1-1) și un altul la Monchengladbach (1-1).

De partea cealaltă, Hoffenheim a avut un traseu mult mai dificil în acest start al Bundesligii. După ce a învins pe terenul lui Koln în prima etapă (3-2), echipa lui Sebastian Hoeness a zdrobit pe Bayern cu 4-1 pe propriul stadion și au încheiat seria de 32 de meciuri fără înfrângere a campioanei!

Următoarele două jocuri au fost însă aproape la fel de dificile, iar Hoffenheim le-a pierdut pe ambele la limită: 1-2 la Frankfurt, după ce a condus-o pe Eintracht la pauză cu 1-0, și un 0-1 cu Dortmund, care a înscris pe final de meci prin Reus.

Între timp, gazdele de luni au reușit o remiză pe terenul din Bremen (1-1) între două victorii obținute în Europa League. Cum în meciurile directe are un avantaj indubitabil, credem că și partida de luni va fi la discreția celor de la Hoffenheim, care au primit o cotă excelentă la succes.

KEY POINTS:

  • Hoffenheim are două victorii pe teren propriu în acest sezon, din care un 4-1 cu Bayern Munchen și o singură înfrângere, 0-1 cu Borussia Dortmund
  • Gazdele au trei meciuri la rând fără înfrângere, din care un egal la Bremen, cu Werder (1-1), și două succese cu Steaua Roșie Belgrad (2-0) și la Gent (4-1)
  • Union Berlin are o singură victorie în precedentele nouă deplasări oficiale, 2-1 la Köln, pe finalul sezonului trecut, și cinci înfrângeri (golaveraj 7-21 în acest interval)
  • În sezonul trecut, Hoffenheim a câștigat ambele meciuri directe fără să primească gol: 2-0 în deplasare și 4-0 acasă