Meniu

12 Aprilie, la 21:30. Produc Leverkusen și Hoffenheim goluri?

CONFIRMĂ LEVERKUSEN ȘI HOFFENHEIM APETITUL PENTRU GOL?

Cu 7 etape înainte de final, calculele se încing în Bundesliga, pentru că lupta pentru locurile de Liga Campionilor și Europa League este foarte aprinsă. Dacă Bayern Munchen pare să zburde spre un al 9-lea titlu consecutiv, în spatele ei bătăliile sunt numeroase și mari, iar Leverkusen este una din formațiile implicate.

Borussia Dortmund riscă să piardă Liga Campionilor, iar Bayer Leverkusen poate să fie out din Europa, după ce în prima jumătate a campionatului a sperat inclusiv la titlu. Dinamica acestui sezon de Bundesliga este extrem de ciudată, mai ales că și o echipă ca Hoffenheim, altă dată implicată în lupta pentru cupele continentale, este acum în a doua jumătate a clasamentului.

L-au concediat pe Peter Bosz

Până la finalul lui 2020, Bayer Leverkusen a fost revelația sezonului în campionatul german. Fără înfrângere în primele 12 etape, ‘aspirinele’ au condus câteva etape ostilitățile în Bundesliga. A venit însă ultima partidă a anului contra lui Bayern Munchen, iar acolo totul s-a rupt. După ce a condus cu 1-0, Bayer a fost egalată înainte de pauză, iar Lewandowski a dat lovitura de grație în minutul 93. De acolo, moralul echipei lui Peter Bosz s-a prăbușit.

În următoarele 14 etape, Leverkusen a mai obținut doar 3 victorii însă unele importante. A trecut cu 2-1 de Dortmund, cu 5-2 de Stuttgart și a învins și în deplasarea de la Monchengladbach. Totuși, cele 8 înfrângeri suferite în acest interval i-au fost fatale lui Bosz, care a fost concediat după insuccesul de pe 21 martie, 0-3 la Hertha.

Chiar dacă în ultima etapă a câștigat contra ‘lanternei roșii’ Schalke, 2-1, rămâne de văzut dacă Bayer poate conserva avansul de 4 puncte pe care îl are în fața trioului format din Union Berlin, Stuttgart și Monchengladbach, cele care speră la locul 6 al lui Leverkusen.

Hoffenheim vede Europa la televizor

Dezamăgirea mai mare e însă în tabăra lui Hoffenheim, care pe plan intern a fost avut un sezon catastrofal. În Europa, trupa alb-albastră s-a calificat fără emoții în fazele eliminatorii, dar dezastrul s-a petrecut și acolo. În turul jucat în Norvegia cu Molde, nemții au condus cu 2-0 și 3-1, scor la care au ratat și un penalty, iar gazdele au revenit și au smuls un egal, 3-3, după ce trăseseră doar 4 șuturi la poartă. La retur, scorul șuturilor la poartă a fost de 26-3, dar cea care s-a calificat grație victoriei cu 2-0 a fost Molde!

În campionat, lui Hoffenheim nu i s-a legat aproape nimic. Chiar dacă în etapa a doua a sezonului a reușit să-i administreze prima înfrângere a lui 2020 lui Bayern Munchen, 4-1, continuarea a fost dezamăgitoare. Alb-albaștrii au legat o singură dată două victorii în actuala stagiune de Bundesliga, în ianuarie (3-0 la Hertha și 3-0 cu Koln), dar în ultima vreme iar au decăzut. Gazdele de luni vin după 3 înfrângeri consecutive care au coborât-o pe locul 12, cu Stuttgart (0-2), Mainz (1-2) și Augsburg (1-2), semn clar că defensiva proprie este la pământ.

Din acest motiv, pentru că avem parte de un duel pe sistemul morții cu răniții, ne așteptăm ca cele două atacuri să profite de lacunele din apărările lui Hoffenheim și Leverkusen. Asta înseamnă că 3 goluri în meci pare un obiectiv realizabil, lucru pe care îl prevăd și bookmakerii, care au setat cota pentru 3+ la 1.60.

PUNCTE CHEIE:

  • S-au marcat cel puțin 3 goluri în ultimele 5 meciuri de campionat găzduite de Hoffenheim;
  • 74% din meciurile găzduite de Hoffenheim în acest sezon s-au terminat cu Peste 2,5 goluri, a doua cea mai mare valoare din Bundesliga;
  • 6 din cele 8 meciuri ale lui Hoffenheim cu echipe de top 6 s-au terminat cu minim 3 goluri pe tabelă;
  • S-au marcat cel puțin 3 goluri în 6 din ultimele 8 meciuri de campionat ale lui Leverkusen;
  • 6 din ultimele 7 întâlniri directe au produs cel puțin 3 goluri, cu un golaveraj total de 14-13 în favoarea lui Hoffenheim.