Meniu

16 Decembrie. Leipzig a câștigat greu pe terenul lui Hoffenheim

PROFITĂ LEIPZIG DE FORMA PROASTĂ A LUI HOFFENHEIM?

Semifinalistă a ediției trecute a Ligii Campionilor, RB Leipzig devine pe zi ce trece o echipă tot mai solidă și mai respectată pe plan european. Aflată în revenire de formă după un start șchiopătat, echipa lui Julian Nagelsmann e în cărți pentru locul 1 și vrea să profite de seria gri a gazdelor de la Hoffenheim.

Urâtă de mai toată Germania pentru că nu a crescut în mod organic, ci datorită banilor investiți de concernul Red Bull, echipa din Leipzig își continuă nestingherită evoluția. Într-un sezon complicat de efectele pandemiei, “taurii” s-au cocoțat iar pe podiumul Bundesligii, unde situația este extrem de echilibrată, și amenință serios supremația lui Bayern Munchen.

Hoffenheim nu face față ritmului european

Miercuri seară, Leipzig se deplasează la Hoffenheim, acolo unde dă piept cu o altă reprezentantă a Germaniei în cupele europene. Gazdele au terminat pe primul loc grupa din Europa League, acolo unde au obținut cinci victorii și un egal în fața unor adversare modeste precum Steaua Roșie Belgrad, Gent și Liberec.

Evoluțiile din competiția continentală le-a afectat însă celor de la Hoffenheim traseul intern, acolo unde au obținut doar trei victorii, primele două venind însă chiar în etapele 1 și 2 de campionat. Cea mai importantă dintre acestea este cea reușită în fața lui Bayern Munchen, pe care au învins-o în a doua rundă din Bundesliga cu un neverosimil 4-1.

Acel succes parcă le-a tăiat elanul gazdelor de miercuri, pentru că ulterior au fost învinse de patru ori în următoarele cinci etape: 1-2 cu Frankfurt, 0-1 cu Dortmund, 1-3 cu Union Berlin și 1-2 cu Wolfsburg. A cincea înfrângere a sezonului a venit chiar în ultima etapă, când Hoffenheim s-a înclinat clar în fața liderului Leverkusen (1-4).

Leipzig are cea mai bună apărare din Germania

Dacă adversara de miercuri a încasat cel puțin un gol în fiecare meci dintre cele 11 jucate în actualul sezon de Bundesliga, Leipzig a reușit să închidă poarta de patru ori și a scos mingea din plasă doar de nouă ori în celelalte șapte meciuri. De altfel, în afara de remiza spectaculoasă de la Munchen (3-3), când a condus-o pe Bayern de două ori, echipa lui Nagelsmann nu a primit mai mult de un gol pe meci, iar bilanțul de până acum o face să fie cea mai solidă defensivă din Bundesliga.

În ultima vreme, Leipzig a obținut câteva rezultate foarte bune, în afara celui cu Bayern. A învins pe PSG în Germania (2-1), la fel și pe Manchester United (3-2), iar în campionat au obținut succese importante: 2-1 cu Hertha, 2-0 la Augsburg sau 2-0 cu Werder, în ultima etapă.

Pentru că forma este un indicator foarte bun, la fel ca și rezultatele directe recente, credem că oaspeții au un ascendent moral important în fața celor de la Hoffenheim. E drept că și gazdele au puterea de a marca, așa cum au făcut-o în 10 din cele 11 meciuri, dar Leipzig e favorită, tocmai de aceea ar trebui să ne îndreptăm spre pronosticuri precum “2” sau “2 & GG”.

PUNCTE CHEIE:

  • Leipzig este neînvinsă în ultimele cinci confruntări directe, a câștigat patru dintre acestea, inclusiv pe ultimele două disputate în deplasare;
  • Șase din cele nouă confruntări directe între cele două au fost GG, cinci chiar GG3+ (golaveraj 15-14 pentru oaspeți, deci o medie de fix 3 goluri pe meci);
  • Hoffenheim are două înfrângeri și un egal în precedentele patru meciuri jucate acasă în Bundesliga (golaveraj 7-8 în perioada cu pricina);
  • Gazdele au o singură victorie în cele mai recente nouă meciuri din campionat! În acest interval au pierdut de cinci ori și au strâns un golaveraj de 12-18;
  • Leipzig are o singură înfrângere în cele cinci deplasări din Bundesliga, dar și trei egaluri, însă în urma unor meciuri dificile. Golaverajul este 7-6 pentru această perioadă;
  • Oaspeții au patru victorii și un egal (la Munchen, cu Bayern) în precedentele cinci jocuri disputate și un golaveraj de 14-8.