Meniu

Hoffenheim – Borussia Dortmund

Golurile sunt pariul sigur, dar persistă slăbiciunile Borussiei în meciurile din deplasare?

Hoffenheim și-a revenit după un sezon îndoielnic, victoria cu Bayern Munchen fiind un semn clar în acest sens. În același timp, Dortmund oscilează între meciurile spectacol de pe teren propriu și evoluțiile șterse din deplasare. Acum, înaintea unui adversar care i-a pus mai mereu probleme, tinerii Borussiei au nevoie de o evoluție solidă pentru a nu pierde.

Înaintea sezonului, odată cu noua recoltă de tineri cu potențial extrem de mare, galben-negrii păreau capabili să pună la îndoială supremația internă a lui Bayern Munchen. Deși e devreme încă pentru un verdict concret, semnele nu sunt bune pentru echipa din Dortmund, care arată slăbiciuni serioase în toate zonele terenului.

Hoffenheim garantează golurile

Cât timp a fost antrenată de Julian Naglesmann, Hoffenheim a fost una dintre echipele cele mai deschise din Germania. Pentru pariori, meciurile alb-albaștrilor erau o alegere aproape sigură atunci când venea vorba de goluri ale ambelor echipe. Tradiția s-a rupt cumva sezonul trecut, însă startul actualei stagiuni a scos la suprafață din nou apetitul lui Hoffenheim pentru fotbal ofensiv.

În meciurile directe cu Dortmund, reprezentanta micuțului oraș de 3.200 locuitori din sud-vestul Germaniei s-a descurcat admirabil. Dacă luăm în considerare și faptul că Borussia nu excelează în partidele jucate în deplasare, pe lângă clasicele goluri, ne putem gândi inclusiv la un rezultat pozitiv pe care gazdele îl pot scoate.

KEY POINTS:

  • Hoffenheim a terminat toate cele trei meciuri din acest sezon de Bundesliga cu pariul “GG3+” câștigător (golaveraj 8-5 în acest sezon)
  • Gazdele au cinci victorii în ultimele șase partide de campionat, în fiecare reușind să marcheze de minimum trei ori (golaveraj 19-6 în acest interval și o medie de 4,1 goluri pe meci)
  • 11 din cele mai recente 12 partide directe între cele două combatante s-au terminat cu ambele printre marcatoare (opt dintre acestea GG3+)
  • Dortmund are cinci meciuri la rând fără victorie în fața lui Hoffenheim și șapte în ceea ce privește jocurile în care a fost oaspete
  • Borussia a marcat de 14 ori în cele cinci jocuri disputate în acest sezon, timp în care a primit cinci goluri