Meniu

22 Ianuarie. Gladbach câștigă după un meci thriller.

CONTINUĂ FORMA UIMITOARE A LUI DORTMUND DIN MECIURILE CU GLADBACH?

Borussia Dortmund a pierdut contactul cu Bayern Munchen după o suită de rezultate dezamăgitoare, astfel că îi rămâne lupta pentru un loc de Liga Campionilor. Misiunea se anunță a fi extrem de delicată, dată fiind concurența crescândă, iar un test important va fi deplasarea de la Monchengladbach, acolo unde în ultimii ani s-a distrat mereu.

Degeaba l-a schimbat conducerea pe antrenorul Lucien Favre, că lucrurile nu s-au schimbat prea mult în bine în privința rezultatelor. În acest moment, Dortmund ocupă locul 4, la egalitate de puncte cu urmăritoarea Wolfsburg și la o lungime în fața celor de la Union Berlin și a viitoarei adversare din Monchengladbach.

Haaland bun doar cu Leipzig

În a doua parte a sezonului de toamnă din Bundesliga, o bună parte din vina pentru rezultatele dezamăgitoare pe care Borussia le-a obținut a fost pusă pe seama absenței lui Erling Haaland. Norvegianul a suferit o leziune fibrilară și a lipsit preț de patru etape, timp în care echipa sa a obținut un singur succes: 2-1 la Bremen. În rest, două meciuri au fost pierdute (1-2 la Berlin cu Union și 1-5 acasă cu Stuttgart), iar unul s-a terminat la egalitate, 1-1 la Frankfurt.

De când a revenit Haaland, lucrurile nu au mers nicidecum pe roze. Într-adevăr, grație celor două goluri ale norvegianului minune s-a obținut succesul de moral din deplasarea de la Leipzig (3-1), care venise să confirme victoria cu Wolfsburg (2-0), dar în ultimele două meciuri ale lui Dortmund atacantul de 20 de ani nu a mai ieșit la rampă. Așa s-a ajuns ca Borussia să remizeze pe propriul teren cu ultima clasată Mainz (1-1), în timp ce în ultima etapă a pierdut la Leverkusen după un meci de luptă (1-2).

Gladbach are un complex cu Dortmund

Vineri, galben-negrii se deplasează 80 de kilometri mai spre vest în bazinul Ruhr pentru un duel cu o altă Borussia, cea din Monchengladbach, adică una din rivalele pentru locurile de Liga Campionilor. Alb-negrii sunt într-o formă decentă, mai ales dacă ne gândim că în urmă cu două săpătmâni au reușit să învingă campioana Bayern Munchen (3-2) după ce au fost conduși cu 2-0. Succesul contra bavarezilor a fost continuat cu un egal în deplasarea de la Stuttgart (2-2) și o altă victorie cu Werder Bremen (1-0).

Totuși, problema cea mai mare înaintea vizitei celor de la Dortmund este istoricul nemilos pe care Gladbach îl are în meciurile cu rivala locală. Ultimul succes al gazdelor datează de acum aproape 6 ani, iar de atunci, trupa lui Marco Rose nu a mai obținut nici măcar un punct. Ascendentul pe care Dortmund îl are s-a văzut și la meciul din tur, când deși jocul a fost unul destul de echilibrat (52% - 48% posesie pentru Gladbach și 9-8 scorul la șuturi pentru Dortmund), galben-negrii au câștigat categoric cu 3-0.

Tocmai de aceea ne așteptăm ca acest aspect să cântărească iar decisiv și astfel să vedem o nouă victorie a lui Dormund. Cota pe care BVB a primit-o nu este cea mai generoasă, dat fiindcă joacă în deplasare, dar 2.30 e, totuși, un preț destul de bun pentru o echipă care a câștigat ultimele 12 meciuri consecutiv în fața viitoarei adversare.

PUNCTE CHEIE:

  • Dortmund are 7 victorii și un egal în precedentele 10 deplasări oficiale efectuate. Golaverajul în această perioadă este de 22-10;
  • Gladbach a câștigat doar două din precedentele 5 partide disputate pe propriul teren;
  • Oaspeții au câștigat fiecare din ultimele 5 deplasări la Gladbach, iar golaverajul în acest timp este de 11-4;
  • 12 victorii la rând are Dortmund în confruntările directe cu Monchengladbach! 5 dintre acestea au fost obținute la zero, iar golaverajul în această perioadă este de 33-8.