Meniu

GENT – DINAMO KIEV

Viclenia proverbială a lui Lucescu ne bagă banii în buzunar?

Extrem de controversată, aducerea lui Mircea Lucescu pe banca lui Dinamo Kiev a fost justificată prin dorința de a reda celei mai titrate echipe a Ucrainei strălucirea de odinioară. În calea marelui antrenor român către grupele Ligii Campionilor a rămas doar “dubla” cu Gent, vicecampioana Belgiei, un adversar accesibil pentru vicleanul tehnician de 75 de ani.

Belgienii trec printr-un moment de cumpănă, după ce sezonul trecut au terminat pe locul 2 competiția internă, cea mai bună clasare din ultimii cinci ani. Gent a început slab campionatul, cu două înfrângeri, a concediat antrenorul pentru a-l aduce pe Ladislau Boloni, însă după alte trei partide l-au schimbat și pe român. Wim de Decker, noul tehnician, a reușit să recalibreze trupa flamandă, care sub noua comandă a obținut două victorii consecutive, una împotriva Rapidului din Viena în turul preliminar anterior al Ligii.

Lucescu, în schimb, se confruntă cu o situație mai delicată. Frații Surkis, patronii din Kiev, au mari probleme financiare, astfel că românul trebuie să încropească o echipă cu mulți tineri. Dacă în campionat s-a mai împiedicat, Dinamo a arătat bine în meciurile importante. A câștigat Supercupa în fața unui Șahtior superior din punct de vedere valoric și a trecut fără mari emoții de AZ Alkmaar în turul 3 preliminar în Ligă. În ultimul meci din campionat, “Il Luce” a odihnit o parte din titulari, semn că grupele Champions League sunt obiectivul principal pe termen scurt.


KEY POINTS:

  • Dinamo Kiev a marcat în 12 din ultimele 13 deplasări efectuate în meciurile oficiale
  • Echipa lui Lucescu nu a pierdut de la venirea românului (cinci meciuri, patru victorii) și are un golaveraj excelent: 12-3
  • Gent a primit gol în cinci din cele șapte meciuri oficiale disputate în acest sezon
  • Belgienii au câștigat doar două din ultimele cinci partide oficiale disputate acasă, primind în acest interval opt goluri