Meniu

29 Ianuarie. Galatasaray câștigă la Gaziantep după un meci cu goluri.

CÂȘTIGĂ GALATASARAY SAU VEDEM UN NOU MECI CU GOLURI?

Galatasaray caută să rămână în contact cu cele două mari rivale din Istanbul, Beșiktaș și Fenerbahce, iar pentru asta are nevoie de o victorie la Gaziantep. Gazdele nu au mai pierdut acasă de mai bine de un an, dar nu traversează cea mai bună perioadă a lor de când Marius Șumudică a fost îndepărtat de la echipă. Galata e, astfel, favorită, dar nu ar fi exclus ca trupa lui Maxim să marcheze și ea.

Fotbalul turc a făcut investiții masive în ultimii ani, iar jucătorii care se perindă mai ales la echipele din Istanbul au nume interesante. Totuși, politicile guvernului de la Ankara au încetinit economia țării, astfel că echipele au început să dea din colț în colț pentru a-și păstra sustenabilitatea.

Gaziantep a redus drastic turația

Până în urmă cu aproximativ o săptămână, Gaziantep era considerată una dintre cele mai fierbinți din țară. Totuși, conflictul izbucnit între conducerea clubului și Marius Șumudică nu a adus decât demiterea tehnicianului și alterarea atmosferei din sânul unui lot care a demonstrat că are capacitatea de a face meciuri mari și în retur.

Nu e însă cazul, cel puțin pentru moment, deoarece avântul s-a topit brusc, iar Gaziantep a reușit să strângă o suită de rezultate negative. Dublu 1-2 cu Sivasspor în campionat și Konyspor în Cupă, 0-3 la Rizespor și 1-1 acasă cu Hatayspor. Singura victorie a venit împotriva lui Kayserispor (2-1), noua echipă a lui Dan Petrescu, dar aspirațiile celor două justifică oarecum superioritatea.

Galata e pe urma rivalelor

Galatasaray și-a recuperat încetul cu încetul o parte din accidentați, după ce problemele de lot de la începutul lui 2021 au afectat și rezultatele echipei lui Fatih Terim. În acest moment, doar “Tigrul” Falcao continuă să aibă probleme medicale după ce în ultimele 15 meciuri a jucat doar 37 de minute.

Totuși, dacă exceptăm deplasarea de la Beșiktaș, acolo unde rivala a învins cu 2-0, Galatasaray s-a descurcat excelent în ultima vreme. Fosta echipă a lui Hagi a câștigat cu 6-1 contra codașei Denizlispor, 6-0 cu Genclerbirligi și 1-0 cu Malatyaspor.

Pentru confruntarea de vineri seară, favorită este Galatasaray, mai ales că au și ascendentul meciului din tur. Totuși, în afara pariului “2 solist”, poate ar trebui să mai aruncăm un ochi și peste pariurile care implică goluri de ambele părți.

PUNCTE CHEIE:

  • Gaziantep are o singură victorie în precedentele 5 jocuri, din care a pierdut 3. Golaverajul în această perioadă este 5-9;
  • Gazdele au o serie de 19 meciuri la rând fără înfrângere pe teren propriu, 11 dintre care sunt victorii;
  • 6 din ultimele 7 jocuri ale lui Gaziantep au fost GG, 5 dintre acestea chiar 3+;
  • Galatasaray e neînvinsă contra lui Gaziantep de la promovarea acestora în prima ligă turcă și au două victorii și un egal în această perioadă
  • Ultimele două confruntări directe s-au terminat cu pariul GG3+ câștigător;
  • Galatasaray a câștigat 3 din precedentele 4 meciuri din campionat, iar golaverajul în acest interval este uimitor: 13-3.