Meniu

5 Ianuarie: Șanse mari pentru un nou meci cu goluri al lui Gaziantep

CONTINUĂ SERIA MECIURILOR-SPECTACOL FĂCUTE DE ECHIPA LUI ȘUMUDICĂ?

Marius Șumudică și echipa sa au ratat șansa etapă trecută de a trece, chiar și pentru câteva ore, pe primul loc în clasament. Totuși, Gaziantep și-a continuat seria de invincibilitate și o așteaptă marți pe o Ankaragucu care vine în mare formă după două victorii entuziasmante la rând. Ne așteptăm astfel la un meci în care ambele să marcheze, clasic gazdelor, dar care se potrivește și cu pornirile recente ale oaspeților.

Fără să aibă parte de acoperirea mediatică a forțelor din Istanbul, Gaziantep a început să fie un nume care este pe buzele tuturor microbiștilor din Turcia. Echipa românilor Maxim și Toșca reușește un sezon uimitor pentru o trupă de calibrul ei, iar seria de 14 meciuri consecutive fără înfrângere este cartea de vizită cu care a început să sperie adversarii din Super Lig.

Mașină de GG-uri acasă

Ultimul meci pe care Gaziantep l-a pierdut acasă datează din 18 ianuarie 2020, deci de aproape un an. De atunci, Șumudică a reușit să-și organizeze mai bine echipe și a strâns 11 victorii și șapte remize, printre victimele din acest sezon stând Beșiktaș și Fenerbahce, ambele bătute cu 3-1. Vicecampioana Trabzon a trecut și ea de două ori și nu a învins (1-1 cu repetiție), iar fostul lider Alanyaspor a pierdut chiar în ultimul meci jucat de Gaziantep acasă (3-1).

Totuși, în deplasarea din ultima etapă de la Erzurum, Gaziantep a fost egalată în minutul 96 în urma unui penalty contestat vehement de Șumudică și a pierdut astfel șansa de a fi pe primul loc măcar câteva ore.

Oaspeții sunt în mare revenire de formă

De partea cealaltă, Ankaragucu se află în zona retrogradării, doar golaverajul ajutând-o să stea deasupra liniei roșii care delimitează echipele ce se scufundă de supraviețuitoare. După ce sezonul trecut a fost salvată de pandemie, pentru că locul 17 obținut ar fi trimis-o în divizia secundă, echipa din Capitală a început și stagiunea actuală în mod catastrofal. Două egaluri în primele nouă meciuri au țintuit-o pe Ankaragucu în subsolul clasamentului, dar în ultima vreme s-a petrecut o schimbare de macaz serioasă.

În ultimele șase meciuri, trupa pe care Mustafa Dalci a preluat-o de opt etape a strâns patru victorii și un egal, singura înfrângere venind în fața lui Beșiktaș (0-1). În rest, un egal (Genclerbirligi 1-1) și victorii cu Konyaspor (4-3), Hatayspor (2-0), Denizlispor (2-1) și Malatyaspor (3-1).

Cum ambele echipe arată poftă de fotbal în ultima vreme și se deschid către un joc ofensiv, este destul de clar că sunt mari șanse să vedem un nou meci cu goluri de ambele părți. Atât istoricul lui Gaziantep, cât și cel al lui Ankaragucu încurajează un pariu pe pronosticul “GG”, mai ales că prețul primit este unul destul de bun.

PUNCTE CHEIE:

  • Gaziantep a făcut GG3+ în cinci din ultimele șase meciuri disputate acasă în campionat. În această perioadă, are un golaveraj de 16-7, adică 3,8 goluri pe meci;
  • Echipa lui Șumudică a primit gol în 11 din cele 14 meciuri de campionat ale seriei de invincibilitate pe care o traversează în acest moment;
  • 11 din ultimele 12 jocuri pe care Gaziantep le-a jucat acasă în Super Lig au fost GG. Doar Konyaspor nu a reușit să dea gol în acest interval, pierzând cu 0-1;
  • Ankaragucu vine după două victorii care au bifat și pariul GG, golaverajul în acest scurt interval fiind de 5-2;
  • Toate cele trei confruntări directe desfășurate la Gaziantep s-au terminat GG (golaveraj 4-4 în perioada aceasta).

Alte articole recomandate:

Biletul Zilei - Ai 3 meciuri cu o cotă finală de 4.2

AZI, LA 21.45: Închide iar poarta Tottenham?

MÂINE, LA 21.45: Fac Milan și Juve festival pe San Siro?