Meniu

2 Aprilie. Astra și Gaz Metan se anihilează reciproc.

CÂȘTIGĂ ASTRA ȘI LA MEDIAȘ?

Astra Giurgiu și-a revenit miraculos în 2021 după ce în prima parte a sezonului regular a zăbovit 10 etape pe ultimul loc. În acest moment, echipa antrenată de Eugen Neagoe este la un pas de play-off, dar pentru a bifat această performanță are nevoie de o victorie la Mediaș contra lui Gaz Metan, o formație aflată în degringoladă.

Dacă la vârf lucrurile sunt clare în privința play-off-ului, ultimele două locuri au rămas deschise și sunt 5 echipe care se luptă acum pentru ele. Finalul sezonului regular se anunță a fi exploziv în această zonă a clasamentului, pentru că FC Botoșani, Academica Clinceni, FC Argeș, Astra Giurgiu și Chindia Târgoviște se află într-un interval de două puncte.

Astra, cea mai în formă în deplasare

Momentan, Botoșani și Clinceni se află pe pozițiile 5 și 6 în clasament, dar lucrurile se pot schimba foarte ușor după acest weekend. Ascendentul îl are în acest moment Astra, cea care este una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1 și cea mai performantă în deplasările din ultimele două luni. Giurgiuvenii și-au revenit miraculos în clasament și au ajuns până pe locul 8, după ce în primele 11 etape au stat doar o etapă mai sus de ultimul loc.

În ultimele 6 runde, Astra a rămas neînvinsă și doar contra lui FC Botoșani (1-1) și Academicii Clinceni (1-1) s-a împiedicat. În rest, formația pregătită de Eugen Neagoe a câștigat de 4 ori în campionat și de două ori în Cupa României, acolo unde a ajuns până în semifinale.

Gaz Metan se prăbușește spre Liga a 2-a

Dacă Astra este cea mai în formă echipă din Liga 1 în afara trioului fruntaș format din FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova, Gaz Metan e fix la polul opus. Medieșenii au fost lăsați în drum de portughezul Jorge Costa, iar venirea lui Mihai Teja nu a putut să creeze acel declic necesar performanței.

În primele 7 etape din 2021, ardelenii s-au descurcat destul de bine și au reușit să evite înfrângerea în 6 dintre aceste apariții. Doar Dinamo a câștigat contra Gazului (2-1), într-un meci în care bucureștenii au fost avantajați fățiș de arbitru. Totuși, În urma aceastei perioade fastă, medieșenii au intrat în colaps. După victorie cu Chindia de la începutul lui februarie (1-0), medieșenii au mai strâns doar un punct în cele 6 partide de Liga 1 jucate: 1-1 cu Sepsi.

Practic, traiectoriile celor două combatante de marți sunt în totală antiteză, iar obiectivul ardent este cel al oaspeților. Tocmai de aceea forțăm puțin și încercăm să prindem o cotă de peste 2.50, mai ales că toate elementele statistice indică acest deznodământ.

PUNCTE CHEIE:

  • Astra este neînvinsă în ultimele 8 meciuri din toate competițiile, perioadă în care a strâns 6 victorii, două egaluri și un golaveraj de 15-6;
  • Giurgiuvenii au 3 victorii în precedentele 4 deplasări efectuate, perioadă în care sunt neînvinși și au acumulat un golaveraj de 13-5;
  • Cu 20 de goluri în 14 jocuri pe teren străin, Astra are unul dintre cele mai bune atacuri din Liga 1 în deplasare, mai exact al treilea;
  • Gaz Metan traversează o perioadă extrem de dificilă, cu 5 înfrângeri și un egal în precedentele 6 apariții pe teren, perioadă în care a marcat doar de 3 ori;
  • Cu 41 de goluri înscrise până în prezent, medieșenii au a doua cea mai slabă defensivă din campionat, doar Poli Iași fiind sub ei;
  • Astra abordează cu încredere acest meci, mai ales că în cele mai recente 4 confruntări directe nu a primit gol. În acest timp, a strâns 3 victorii și un golaveraj de 8-0.