Meniu

Gaz Metan – FCSB

CONSOLIDEAZĂ ROȘ-ALBAȘTRI STATUTUL DE LIDER ÎN LIGA 1?

FCSB este cea mai în formă echipă din România la ora actuală, iar forma jucătorilor roș-albaștri nu dă semne să involueze. Gaz Metan e și ea în formă, după două victorii interesante, dar tripleta Man - Tănase - Moruțan e în continuă poftă de sânge, mai ales acum când se pot detașa în vârf.

Echipa patronată de Gigi Becali arată mai bine ca niciodată în ultimii ani și nu e deloc o coincidență faptul că omul de afaceri din Pipera a dispărut din atenția publică. Antrenorul Toni Petrea și preparatorul fizic Tommy Neubert au făcut o treabă excelentă la echipa din Berceni, iar rezultatele au început să se vadă cu ochiul liber.

Au resuscitat “perlele”

Strategia celor de la FCSB e clară de mulți ani și a fost explicată în public de mai multe ori de Becali: “Pentru mine fotbalul înseamnă bani, nu trofee”. Probabil tocmai de aceea pe patronul celei mai populare echipe din România nu l-a interesat mereu titlul, atât timp cât ajungea să-și expună “marfa”, adică jucătorii, în grupele cupelor europene. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în ultimii doi ani, iar cuțitul a ajuns la os în privința finanțelor de la FCSB.

Tocmai de aceea, în vară a fost adus cuplul Petrea – Neubert, iar liniștea a apărut la echipă și datorită dispariției lui Becali din spațiul public. Iar rezultatele au venit ca o vrajă. Victorii la scor, precum cele cu Botoșani (4-1), Hermannstadt (5-0), Viitorul (3-0) sau Astra (3-0), dar și o producție de cifre impresionante.

Efectul antrenamentelor lui Neubert se vede în kilometri pe care jucătorii roș-albaștrii îi aleargă, performanțe similare sau superioare marilor puteri din Champions League. Iar jucători precum Denis Man, Florin Tănase și Olimpiu Moruțan par transformați. Primul are 12 goluri și șapte pase decisive și a contribuit astfel la o treime din cele 28 de goluri ale echipei, căpitanul se laudă și el cu zece reușite și două assisturi, în timp ce Moruțan are trei goluri (recordul său sezonal de când s-a apucat de fotbal) și șapte pase de gol!

Gaz Metan își revenise înaintea pauzei

În acest moment, FCSB pleacă favorită cu orice formație din Liga 1, chiar și contra celor de la Gaz Metan. Echipa din Mediaș trebuie însă tratată cu atenție de roș-albaștri, pentru că cel puțin în ultimele două etape a arătat un fotbal excelent. Victoriile cu 2-1 contra lui CFR Cluj și 3-1 împotriva celor de la UTA sunt semnale de alarmă puternice.

E adevărat că, înainte de aceste două succese, medieșenii erau undeva în zona retrogradării. Din cinci meciuri, Gazul scosese doar un egal, cu Hermannstadt (1-1). În rest erau numai înfrângeri, indiferent de numele adversarului.

Tocmai pentru că roș-albaștrii par să traverseze un vârf de formă, iar semieșecul Craiovei de la Botoșani trebuie să îi motiveze pentru a obține victoria care să-i desprindă, mizăm pe cei de la FCSB, eventual și cu niște goluri pe lângă.

PUNCTE CHEIE:

  • FCSB a câștigat ultimele cinci meciuri consecutive, trei dintre ele la zero, iar golaverajul roș-albaștrilor în acest interval e impresionant: 16-3!
  • Gaz Metan are șase înfrângeri în precedentele nouă partide jucate pe propriul teren în Liga 1. În rest, a strâns o victorie, două remize și un golaveraj de 6-15 în acest interval
  • Gazdele au câștigat precedentele două jocuri din campionat, ambele în deplasare: 2-1 la CFR Cluj și 3-1 la UTA
  • FCSB are șase victorii și un egal în cele mai recente opt partide directe, iar golaverajul în acest interval este 16-9