Meniu

GAZ METAN – DINAMO: Aduce “armada” spaniolă fotbalul spectacol în Liga 1?

A fost o vreme când duelurile între Gaz Metan și Dinamo reprezentau deseori o mostră de fotbal plăcut ochiului care se materializa și în goluri marcate de ambele părți. Reculul înregistrat de “câini” în ultima vreme a estompat cumva debitul reușitelor, însă există semnale că lucrurile se vor schimba rapid.

Cosmin Contra a arătat încă de la Petrolul că, la fel ca și atunci când era jucător, îi place mai mult să atace decât să se apere. Odată cu achizițiile în masă ale unor jucători obișnuiți cu presiunea și rafinați în prima ligă spaniolă, “Guriță” are acum și materialul necesar pentru a-și satisface dorințele. Singurul mare semn de întrebare în privința evoluției lui Dinamo în acest sezon de Liga 1 îl reprezintă perioada de acomodare/omogenizare de care au nevoie toți cei aduși în această perioadă de mercato.

În deplasarea de la Mediaș, unde caută prima victorie a sezonului, dinamoviștii dau peste un adversar în formă. Gaz Metan a marcat în toate cele trei etape scurse până acum și, în afară de înfrângerea din prima rundă suferită în deplasarea de la Voluntari (1-2), echipa lui Dushan Uhrin a arătat excelent. 2-0 cu FC Argeș și 4-1 la Iași sunt rezultate menite să mai liniștească apele la o echipă măcinată de incertitudini în ultimele luni.

Și, cum ambele formații vor căuta să își impună jocul, este de așteptat ca ocaziile să apară de ambele părți.

  • Gaz Metan a marcat șapte goluri în cele trei etape (medie de 2,3 pe meci), iar în ultimele 11 vizite ale lui Dinamo la Mediaș a “mișcat” tabela de zece ori! (19 goluri marcate în acest interval)
  • Exceptând ultima confruntare pe terenul din Mediaș, Dinamo a marcat de 12 ori în cinci meciuri când a întâlnit Gaz Metan în Ardeal (2,4 goluri pe meci)
  • În acest sezon, ambele formații au un procentaj de 66,6% pentru partidele în care “ambele marchează” ar fi fost un pariu câștigător