Meniu

19 Decembrie: Gaz Metan a câștigat cu Viitorul!

CONTINUĂ SERIA BUNĂ A MEDIAȘULUI CU VIITORUL?

Sezonul de toamnă al Ligii 1 este înaintea ultimului episod, iar printre primele formații care vor încheia conturile cu fotbalul pe 2020 sunt Gaz Metan și Viitorul. Ambele sunt fără victorie în ultimele două etape, dar medieșenii au un ascendent în fața adversarilor când vine vorba de meciurile de la Mediași, de aceea ne așteptăm să nu piardă.

Gică Hagi a încercat în vară să facă un experiment atunci când la adus pe banca tehnică a echipei sale pe Ruben de la Barrera, dar lucrurile nu au mers așa cum se aștepta “Regele”. Chiar dacă rezultatele au apărut sporadic, atmosfera din vestiarul dobrogenilor nu era una propice performanței astfel că Hagi a trebuit să intervină rapid și să schimbe.

Rednic, start ratat

În mod surprinzător, pe banca Viitorului a fost adus Mircea Rednic, personaj destul de controversat în Liga 1, dar cu siguranță un antrenor capabil de lucruri mari. “Puriul” a început însă cu stângul aventura pe malul mării, deoarece din două meciuri a scos doar un egal: 1-1 cu Chindia și 1-2 acasă cu Botoșani.

Până la sosirea noului tehnician, Gabi Iancu și colegii lui s-au descurcat onorabil, chiar dacă au fost ajutați și de șansă, așa cum s-a întâmplat la Iași când au învins cu 3-0 doar pentru că le-a picat nocturna gazdelor. În deplasare, Viitorul a pierdut cu FCSB (0-3) și Clinceni (0-1), arătând parcă regresul pe plan ofensiv, dar a și câștigat cu Voluntari (2-0).

Gaz Metan are fotbaliști, nu și echipă

Jorge Costa a fost adus la Mediaș în urmă cu mai bine de două luni și a reușit să schimbe parțial unele lucruri la echipa ardeleană. De la venirea sa, Gaz Metan a câștigat doar două jocuri din cele nouă disputate în campionat, dar victoriile au fost dintre cele mai importante. Succesul de pe terenul campioanei CFR Cluj (2-1) a fost dublat apoi de alte trei puncte oferite în deplasarea de la Arad, cu UTA (3-1).

Este drept că după partida cu arădenii, Gazul a întâlnit primele două clasate, care s-au impus ambele destul după meciuri de luptă: FCSB a câștigat cu 3-2, în timp ce Craiova a obținut un scor mai clar, 3-1. Se pare că moralul lui Nicolae Dumitru și a colegilor săi a fost zdruncinat, pentru că în cele două jocuri disputate de atunci, medieșenii nici nu au mai reușit să marcheze (0-3 cu Sepsi și 0-3 la Giurgiu, cu Astra).

Apropos de atacantul de culoare cu origini române, acesta a anunțat deja că ar vrea să plece la iarnă, mai ales că lucrurile au mers bune pentru el în acest tur, în care a înscris șapte goluri, fiind urmat în topul echipei sale de Ronaldo Deaconu cu cinci reușite. La același capitol, pentru Viitorul au impresionat Luckassen (șase goluri) și Gabi Iancu (patru goluri).

Pentru că vorbim de două echipe rănite care caută să-și facă sărbătorile cât mai bune, ne gândim că un egal le-ar mulți pe ambele. În plus, Gaz Metan are un palmares excelent in directele de la Mediaș, acolo unde Viitorul nu a câștigat decât o singură dată. Și acum ne așteptăm ca gazdele să reușească neutralizarea fâșneților adversari, deci pronosticul este 1X.

PUNCTE CHEIE:

  • Viitorul are doar două victorii în ultimele 12 deplasări, din care una este obținută la “masa verde”, contra Iașiului. În acest timp, golaverajul e 14-20;
  • Constănțenii au patru meciuri consecutive fără victorie din care trei sunt înfrângeri. Golaverajul pentru perioada cu pricina este 2-7;
  • Gazdele au obținut trei victorii în precedentele șapte meciuri, restul fiind înfrângeri. Golaverajul pentru intervalul indicat este 14-14;
  • Gaz Metan are cinci victorii și un egal în cele se confruntări directe disputate pe teren propriu. Golaverajul acestor întâlniri este 16-6 pentru medieșeni.