Meniu

10 mai, la 22:00. Profită și Burnley de forma jalnică a lui Fulham?

Fulham s-a așezat deja la coada de bilete pentru Championship. Aflată pe locul 18, formația din sud-vestul Londrei este la 9 puncte în spatele următoarei clasate cu doar 4 etape înainte de final. Coincidență, pe locul 17 se află chiar Burnley, adică viitoare adversară a echipei lui Scott Parker, iar oaspeții de luni seara au ocazia să curme suspansul și speranțele deșarte ale adversarilor cât mai repede.

În acest sezon de Premier League, Fulham nu a avut prea multe momente în care a arătat că merită să supraviețuiască. E drept că a avut o perioadă de 5 meciuri în luna februarie când nu a pierdut, iar printre rezultatele notabile au fost un 0-0 cu West Ham acasă, un 2-0 la Everton și acel 1-1 din turul cu Burnley. În plus, în mod total surprinzător, Fulham a mai reușit să câștige și la Liverpool (1-0), dar și la Leicester (3-1), însă victoria contra ‘cormoranilor’ a fost ultima zbatere.

Burnley joacă bine la nivelul ei

Pentru Burnley, lucrurile au mers mult mai bine. În primul rând, au reușit performanța de a fi prima formație care a reușit să o bată pe Liverpool pe Anfield Road după 3 ani și jumătate de invincibilitate cu acel 1-0 din ianuarie. Și, chiar dacă nu a avut mare succes împotriva formațiilor din top, trupa lui Sean Dyche s-a descurcat foarte bine împotriva formațiilor de nivel apropiat. Nu a pierdut nici cu Arsenal, nici cu Everton, pe care le-a învins când a jucat în deplasare (1-0 cu ‘tunarii’ și 2-1 contra ‘caramelelor’), iar pe Wolverhampton și Crystal Palace le-a bătut tur retur.

Cum meciul este unul practic decisiv pentru Burnley, care-și poate asigura liniștea supraviețuirii cu 3 etape înainte de final, ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple. Cota pentru X2, undeva în jurul bornei de 1.60, o considerăm sănătoasă pentru acest pariu.

PUNCTE CHEIE:

  • Fulham trece printr-o perioadă dificilă, cu o serie de 5 înfrângeri în ultimele 6 meciuri, perioadă în care a obținut un singur punct;
  • Echipa gazdă este cea mai slabă din Premier League în privința meciurilor de pe teren propriu, acolo unde au doar două victorii în 17 meciuri, fix împotriva singurelor formații clasate sub ea: WBA și Sheffield Utd;
  • Nu doar că nu produc victorii, dar cei de la Fulham au și cel mai slab atac acasă, cu doar 9 goluri înscrise;
  • În precedentele 9 meciuri din Premier League, londonezii au marcat doar de 4 ori;
  • În ultimele 7 confruntări directe, Fulham a câștigat o singură dată, în timp ce Burnley s-a impus de 5 ori;
  • În afara meciurilor cu echipele din Top 6, Burnley se descurcă cel puțin decent în acest sezon. Are 9 victorii, 8 egaluri și doar 5 înfrângeri.