Meniu

Fulham - Aston Villa

PROFITĂ ASTON VILLA DE DEFENSIVA MODESTĂ A GAZDELOR?

Fulham nu a reușit să adune vreun punct încă în primele două etape din Premier League. Mai mult, formația de pe Craven Cottage a încasat deja 7 goluri (apărarea nu a fost punctul forte nici în sezonul trecut de Championship, unde au scos mingea din poartă de 48 de ori în 46 de partide). Deși au terminat sezonul pe locul 4, Fulham a reușit promovarea în prima ligă engleză după o dublă norocoasă cu Cardiff ( 2 - 0 în deplasare și înfrângere 1-2 acasă) și un meci câștigat în prelungiri contra lui Brentford (0-0 și 2-1 după prelungiri). Echipa lui Scott Parker nu a reușit însă să facă transferuri pentru acest sezon și resimte șocul meciurilor cu echipele din primul eșalon. Mai mult, antrenorul nu se va putea baza pe Aleksandar Mitrovic, autorul unei duble în înfrângerea cu Leeds.

Aston Villa s-a salvat in-extremis de la retrogradare în sezonul precedent. Formația lui Dean Smith a reușit să adune 8 puncte în ultimele 4 etape ale sezonului (ce-i drept, în meciuri cu formații din a doua jumătate a clasamentului) și le-a devansat astfel pe Watford și Bournemouth. Începerea noului sezon a confirmat însă forma bună a oaspeților, care au reușit să mai adune 4 victorii din tot atâtea meciuri (una în campionat, două in EFL Cup și o victorie de orgoliu într-un amical cu Manchester United).

Aston Villa a fost una dintre cele mai slabe echipe în deplasările din sezonul trecut, astfel că echipa caută victoriile în fața candidatelor la retrogradare, cum este Fulham. De notat este lejeritatea cu care Aston Villa reușește să își creeze ocazii în ultima vreme, cu o medie de 11 șuturi pe meci în ultimele 5 partide. Cum defensiva lui Fulham este una modestă, este de așteptat ca oaspeții să marcheze cel puțin o dată. Villa trebuie însă să rămână concentrată și în apărare, după ce sezonul trecut a încasat cel puțin un gol în toate cele 26 de deplasări.

KEY POINTS:

  • Fulham are mari dificultăți în apărare cu 7 goluri deja încasate, iar noul-venit Bertrand Traore va fi doar rezervă astăzi;
  • Fulham a avut o medie de un gol încasat pe meci chiar și în eșalonul secund, cu adeversari mult mai modești:
  • Aston Villa are o serie de 8 meciuri fără înfrângere, iar în toate are cel puțin un gol marcat;
  • Aston Villa a câștigat 4 din ultimele 5 meciuri oficiale.