Meniu

9 Mai, la 16:30. Reușește Frankfurt o victorie esențială cu Mainz?

Cum titlul este ca și acontat de Bayern Munchen, miza în Bundesliga a rămas în jurul retrogradării, dar, mai ales, a calificării în Liga Campionilor. Sunt 3 echipe care se bat acum pentru ultimele două locuri disponibile, iar Wolfsburg și Eintracht Frankfurt au avantajul clasamentului cu 3 etape înainte de final.

‘Vulturii’ din Frankfurt au avut un sezon impecabil dacă ne raportăm la pretențiile lor, iar măduva acestui traseu s-a tras în special din jocurile de acasă. Mainz, cea care o va vizita în acest weekend pe Eintracht are de ce să se teamă, pentru că gazdele de duminică nu au pierdut deloc pe propriul teren în actuala stagiune și e clar că nu vor să o facă acum.

Mainz s-a salvat bătând-o pe Bayern

Frankfurt avea doar două victorii după primele 12 etape ale acestui campionat, dar și tot atâtea înfrângeri, egalurile fiind cele care au ținut-o în loc. Între timp, lucrurile s-au mai reglat și succesele au început să se strângă. Mai ales acasă, Eintracht a câștigat și cu Bayern (2-1), și cu Wolfsburg (4-3) și cu Leverkusen (2-1), singurele care au scăpat cu punct de pe Waldstadion fiind Borussia Dortmund și Leipzig (ambele 1-1).

Mainz, însă, nu este de calibrul celor înșiruite mai sus și nici nu mai are motivație prea mare. Cu succesul de săptămâna trecută obținut în fața unui Bayern care mai așteaptă doar festivitatea de premiere, echipa alb-roșie și-a cam asigurat salvarea de la retrogradare.

În acest context, e greu de crezut că va mai avea tragere de inimă s-o împiedice pe Frankfurt, care oricum joacă excelent acasă în ultima vreme. Cota de aproape 1.80 pentru ‘1 solist’ pare, astfel, nejustificată și este pronosticul nostru pentru acest meci.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 9 meciuri pe care le-a găzduit, Eintracht a avut un succes teribil. A câștigat de 8 ori, inclusiv contra lui Bayern Munchen și Wolfsburg, și a remizat o dată;
  • Frankfurt este neînvinsă în acest sezon acasă, acolo unde a obținut 9 victorii, 6 egaluri și un golaveraj de 33-18;
  • Cu 6 puncte deasupra liniei retrogradării, Mainz și-a cam asigurat supraviețuirea, în timp de Frankfurt are nevoie de maximum de puncte în ultimele etape pentru o calificare istorică în Liga Campionilor;
  • Mainz a pierdut în cele două deplasări efectuate la echipele din Top 4, de fiecare dată la minimum două goluri diferență;
  • Frankfurt a câștigat confruntarea directă din turul campionatului cu scorul de 2-0.