Meniu

Frankfurt – Leipzig

PROFITĂ OASPEȚII DE FORMA SLABĂ A LUI EINTRACHT?

RB Leipzig este o echipă în continuă dezvoltare și nu va mai trece mult până se va putea bate cu șanse serioase la titlu în Germania. Până atunci, semifinalista Ligii Campionilor din sezonul trecut se deplasează sâmbătă la Frankfurt, acolo unde are șanse mari să obțină o victorie în fața unui Eintracht în degringoladă.

Nu doar banii, ci și strategia bine pusă la punct și răbdarea implementării unui proiect au făcut din Leipzig ceea ce este acum: o echipă atractivă pentru mulți tineri de perspectivă și un model de urmat pentru orice om de afaceri interesat de investițiile în fotbal.

S-au scurtcircuitat la Manchester

Pentru echipa din fosta Germanie de Est, sezonul trecut a fost cel al descătușării, dupăcâțiva ani în care și-a întărit oasele la nivel intern și continental. Leipzig a ocupat locul 2 încă din prima sa apariție în Bundesliga, adică în sezonul 2016/17, dar era prea devreme.

Liga Campionilor era o pălărie prea mare, astfel că echipa antrenată în prezent de Julian Nagelsman a ocupat doar un loc 3 în grupe și a ajuns ulterior până în sferturile Europa League. Anul trecut, însă, Leipzig a ajuns până în semifinalele Champions League, după un traseu impetuos. A câștigat grupa cu Lyon, Benfica și Zenit, apoi a trecut de Tottenham cu victorii fără gol primit în ambele manșe, iar în sferturi nu prea i-a dat nicio șansă lui Atletico. În semifinala cu PSG, combustibilul s-a dus, iar campioana Franței nu a întâmpinat prea multe probleme.

Anul acesta, sorții i-au trimis din nou în cale pe Neymar și Mbappe, dar pe lângă ei, a venit și Manchester United. Până acum, nemții au șase puncte, din victoriile cu Bașakșehir și PSG. Rușinea a venit însă în Anglia, acolo unde a fost umilită cu 5-0 de United, după un hattrick reușit de Rashford din postura de rezervă.

Bundesliga e iar afacerea lui Bayern

În campionat, Leipzig se descurcă cel puțin decent. Acasă încă nu s-a apropiat nimeni de ea și are patru victorii din patru, iar în deplasare a “alunecat” o singură dată serios, cu Gladbach (0-1), plus un egal la Leverkusen (1-1).

Eintracht ocupă locul 11 momentan și trece printr-o perioadă extrem de slabă pentru pretențiile sale. În ultimele patru meciuri, a strâns doar trei puncte, și acelea din egaluri cu echipe fără mari pretenții: Stuttgart (2-2), Werder (1-1) și Koln (1-1). Înfrângerea a venit pe terenul lui Bayern, care i-a spulberat pe cei din Frankfurt cu un sec 5-0.

Este un moment bun pentru Leipzig să obțină prima victorie din istorie pe terenul lui Eintracht, mai ales că oboseala din Champions League s-a mai disipat odată cu pauza dedicată meciurilor naționalelor.

PUNCTE CHEIE:

  • Frankfurt a câștigat doar un meci din precedentele șase disputate pe propriul teren (golaveraj 5-9 în acest interval)
  • Eintracht are șase partide la rând fără victorie, din care trei sunt înfrângeri. În acest timp, golaverajul este de
  • Leipzig are o singură înfrângere în acest sezon de Bundesliga, în deplasarea de la Gladbach care a urmat umilința de la Manchester cu United. În rest, Red Bull are cinci victorii și un egal (golaveraj 15-4)
  • Oaspeții au 10 meciuri fără înfrângere din ultimele 11 deplasări interne, șapte dintre acestea venind fără gol primit. Pe parcursul celor șapte victorii și trei egaluri au strâns un golaveraj de 24-4