Meniu

FK Rostov – FC Khimki

Poate Rostov să se încurce acasă tocmai cu o echipă de retrogradare?

Campionatul Rusiei este unul destul de dubios din punctul de vedere al pariorilor, dar sunt unele meciuri care, la prima vedere, par extrem declare. Unul din această zonă pare a fi și cel de duminică, pentru că Rostov, o echipă redutabilă pe teren propriu, primește vizita locului 14, Khimki, formație ce pare să fie condamnată la eșec.

Pentru gazde, echipă de cupe europene a Rusiei, aventura în Europa League s-a terminat rapid, fiind eliminată surprinzător de Maccabi Haifa. Dar asta înseamnă și că Rostov are acum mai mult timp să se concentreze pe campionat, acolo unde trebuie să învingă în meciuri precum cel de duminică dacă își dorește să se mențină în elita Premier League.

Se poate compara Khimki cu Zenit?

Pentru Rostov, meciurile de pe teren propriu sunt cele de unde își trag seva de puncte, tocmai de aceea fiecare partidă de acasă este tratată cu maximă seriozitate. De exemplu, Rostov a fost sezonul trecut pe locul 3 în clasamentul jocurilor de pe arena proprie și abia pe poziția a 8-a în clasificarea întâlnirilor din deplasare.

În acest sezon, Rostov s-a descurcat perfect din postura de gazdă, cu două excepții: un egal cu Lokomotiv Moscova și o înfrângere cu Zenit (0-2), cea din urmă fiind și singura echipă care a marcat pe Rostov Arena.

De partea cealaltă, Khimki este un dezastru aproape total în privința jocurilor în deplasare, acolo unde nu a obținut nicio victorie și a strâns abia două puncte. Oaspeții de duminică au primit 12 dintre cele 15 goluri încasate pe teren advers în chiar ultimele trei jocuri, iar forma slabă va juca un rol destul de important și în meciul de față.

Pentru că și cota pe care Rostov o are pentru un succes este surprinzător de mare, ar trebui să analizăm atent această opțiune, dar și cea care implică un succes al gazdelor și golurile marcate în meci.

KEY POINTS:

  • Rostov are patru meciuri fără înfrângere pe teren propriu, din care trei sunt victorii la zero. Pașii greșiți ai gazdelor au fost cu reprezentantele Rusiei în Liga Campionilor: Lokomotiv (0-0) și Zenit (0-2)
  • Gazdele au un singur eșec în cele mai recente opt jocuri, din care cinci sunt victorii (golaveraj 14-7 în acest interval
  • Oaspeții au șapte înfrângeri și un singur succes în acest sezon al primei ligi din Rusia (golaveraj 11-23)
  • Khimki nu a câștigat nicio partidă în deplasare în campionatul curent din cele șase programate și au doar două egaluri (golaveraj 6-15)
  • Oaspeții au trei înfrângeri consecutive în meciurile de pe teren străin, în care au primit 12 goluri!