Meniu

14.02, la 15:30. Poate Willem s-o încurce la Rotterdam pe Feyenoord?

ARE VREO ȘANSĂ WILLEM LA ROTTERDAM?

Feyenoord nu are șanse la titlu nici în acest sezon, după ce Ajax a reușit să răpună din nou concurența, însă echipa din Rotterdam are deschisă lupta pentru cupele europene. Duminică, pe De Kuijp vine Willem Tilburg, cea care are nevoie de câteva rezultate bune pentru a spera la salvarea de la retrogradare.

În 20 de etape, Willem a obținut doar 13 puncte, iar acest palmares spune multe despre forța oaspeților de la această partidă. Dacă acasă a avut un parcurs decent, probleme au apărut pentru trupa din Tilburg în deplasare, acolo unde nu a câștigat niciodată. În 10 jocuri, a strâns doar 3 puncte și a marcat de 9 ori față de 10 puncte și 15 goluri înscrise în cele 10 partide pe care le-a disputat acasă.

PSV a pierdut la Rotterdam cu Feyenoord

Feyenoord are doar un eșec pe propriul teren și este una dintre cele mai bune formații din Olanda la acest capitol. În afara lui AZ Alkmaar (2-3), nimeni nu a mai luat puncte la Rotterdam în ultimele două luni. Trupa lui Dick Advocat le-a răpus pe propria arenă pe PSV Eindhoven (3-1), Zwolle (1-0) și Heerenveen (3-0) în această perioadă, victorii care vorbesc de la sine despre puterea pe care alb-roșii o au.

Și în acest joc, Feyenoord este mare favorită, mai ales că are de partea sa și istoricul recent al confruntărilor directe. Chiar dacă vorbim de o cotă sub standardul de 1,50 pe care încercăm să îl respectăm când vine vorba de ponturile zile, echipa din Rotterdam pare prea mare favorită ca să sărim peste ea, mai ales că pronosticul de ‘1 solist’ poate fi combinat și cu ceva goluri.

PUNCTE CHEIE:

  • Feyenoord a câștigat cele mai recente 3 întâlniri directe (ultima dată, cu 4-1 pe terenul lui Willem);
  • Echipa din Rotterdam a câștigat 4 din ultimele 5 meciuri jucate pe teren propriu;
  • Gazdele au câștigat 8 din cele 10 meciuri jucate până acum cu echipe din a doua jumătate a clasamentului (și a terminat de două ori la egalitate);
  • Willem II a pierdut 6 din ultimele 7 deplasări (și a terminat un meci la egalitate);
  • Oaspeții au pierdut 9 din cele 10 meciuri jucate până acum cu echipe din prima jumătate a clasamentului (și au terminat un meci la egal) și au un golaveraj de 9-30 în jocurile cu pricina.

CORNERE (medie pe meci):

  • Feyenoord – 10,50 (5,90 primite / 4,50 împotrivă)
  • Willem – 9,40 (4,45 pentru / 4,95 împotrivă)

CARTONAȘE (medie pe meci):

  • Feyenoord – 3,00 (1,05 împotrivă / 1,95 adversarele)
  • Willem – 2.90 (1,70 împotrivă / 1,20 adversarele)