Meniu

19 Mai. Craiova câștigă în fața copiilor lui FCSB

FCSB mai are șanse infime la titlu, iar la ora jocului cu Universitatea Craiova ar putea fi scăpată de această presiune, dar indiferent de situație, derby-ul cu oltenii se anunță a fi unul extrem de disputat. Formația pregătită de Marinos Ouzounidis are de jucat finala Cupei României sâmbătă, dar până atunci trebuie să-și și asigure locul 3 pentru siguranța participării în cupele europene.

CFR Cluj se îndreaptă cu pași apăsați spre al 4-lea titlu consecutiv, în special din cauza căderii pe care FCSB a suferit-o în play-off. Universitatea Craiova, cealaltă membră a trioului fruntaș s-a dezintegrat de-a dreptul în ultimele săptămâni, astfel că a ajuns în situația ingrată de a se bate cu Sepsi pentru ultimul loc de pe podium.

FCSB e decimată de accidentări

Principala problemă pe care echipa pregătită de Toni Petrea a acuzat-o în această perioadă a fost subțirimea lotului. Pe fondul numeroaselor accidentări, în frunte cu cea a lui Florinel Coman, FCSB nu a mai putut face față ritmului intens impus de programul aglomerat și a clacat.

În play-off, roș-albaștrii au obținut doar 12 puncte în 8 meciuri, singurele victorii venind în fața codașelor FC Botoșani și Clinceni. Dacă pe moldoveni i-au bătut de două ori, cu Clinceni a câștigat în tur, dar a smuls doar un egal în returul jucat pe teren propriu (2-2). Sepsi a fost, ca de obicei, kriptonita, lucru relevat și în ultima etapă, când echipa din Sfântu Gheorghe a condus cu 2-0, dar a fost egalată grație celor două goluri marcate pe final de Buziuc și Tănase.

Ouzounidis și-a distrus jucătorii

Universitatea Craiova a ajuns la 4 înfrângeri consecutive în play-off, totul după ce obținuse două victorii extrem de importante cu CFR (1-2 la Cluj) și FCSB (2-0). Rând pe rând, Clinceni (0-1), Sepsi (0-2), Botoșani (2-3) și CFR Cluj (1-3) au dat de pământ cu echipa olteană, iar ultimul meci l-a scos din minți pe Marinos Ouzounidis, care și-a făcut praf jucătorii.

Am nevoie de o explicație din partea jucătorilor mei. Să-mi spună de ce! Dacă ei cred că, OK, avem finala Cupei, câștigăm Cupa și totul este OK, ei fac o mare greșeală! Nu e o performanță pentru un club ca al nostru. Am văzut la început că am fost bine, apoi nu pot să cred ce am văzut astăzi. Nu pot să cred! Am jucat bine 2-3 luni și acum într-o săptămână distrugem totul? De ce? Am nevoie de această explicație din partea jucătorilor mei. E mai bine să băgăm echipa a doua cu FCSB. Ce e asta? Să vedem asta din nou? Nu accept asta! Nu e echipa mea, nu e stilul meu”, a spus tehnicianul grec la finalul jocului cu CFR.

În acest context, e de așteptat ca formația din Craiova să forțeze o victorie, chiar dacă sâmbătă are de disputat și finala Cupei României cu Astra. Pentru FCSB, meciul poate fi unul decisiv dacă CFR se încurcă marți seara la Botoșani. Altfel, devine doar unul de palmares, dar chiar și așa ne așteptăm ca Florin Tănase și compania să forțeze pentru a-și spăla păcatele din acest play-off. Asta ar însemna, în mod normal, un meci cu goluri, iar cota pentru ‘3+’ este una excelentă.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultima vreme, meciurile Craiovei au fost bogate în goluri. Ultimele 3 s-au terminat cu minimum 3 reușite pe tabelă, media fiind de 4,3 pe partidă;
  • După o perioadă în care defensiva Universității părea impenetrabilă, ultimele meciuri au arătat și o altă față a oltenilor, care au primit 10 goluri în precedentele 4 meciuri;
  • FCSB are în continuare cel mai bun atac din Liga 1, cu 70 de goluri înscrise în cele 38 de meciuri jucate în Liga 1;
  • Ultimele 3 meciuri ale roș-albaștrilor au fost prolifice, fiecare venind cu minimum 3 goluri. Dintre acestea, FCSB a câștigat doar unul, celelalte două fiind remize;
  • Dintre echipele din Liga 1, FCSB este cea care a produs cele mai multe meciuri cu minimum 3 goluri atunci când a jucat acasă, 68% mai exact.