Meniu

FCSB – SLOVAN LIBEREC

Se repetă festivalul de goluri provocat de criza Covid a românilor?

Partida care se va disputa joi seara pe Arena Națională este, probabil, cea pe care pariorii din România o așteaptă cu cea mai mare nerăbdare. Și nu doar pentru că una dintre combatante este cea mai populară echipă din țară, ci în special datorită conjuncturii în care aceasta pregătește confruntarea cu Liberec.

FCSB se confruntă de mai bine de o săptămână cu o explozie a numărului de cazuri de Covid care a lovit echipa. Începând cu o bună parte a staff-ului tehnic, pandemia a lovit puternic și în lotul de jucători pe care roș-albaștrii îi au la dispoziție. Ultimele vești nu sunt deloc îmbucurătoare, după ce o altă serie de fotbaliști ai echipei din Berceni au fost declarați pozitivi (Crețu, Moruțan, Briceag, Buziuc și Coman).

În atare condiții, meciul cu Liberec este chiar în pericol să nu se mai dispute și, chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla, șansele ca FCSB la calificare sunt infime. Însă chiar și așa, rămân ofertante pariurile ce se leagă de golurile marcate. Este clar că românii vor fi ultra vulnerabili în defensivă, pentru că dacă o echipă precum Backa Topola i-a putut perfora poarta de șase ori în 120 de minute, Liberec, adversar de alt calibru, se va distra cu apărarea gazdelor. Rămâne de văzut dacă ofensiva pe care Toni Petrea o va încropi va fi în stare să profite și ea de slăbiciunile cehilor, care par la rândul lor să sufere pe plan defensiv.


Key Points:

  • FCSB a marcat 17 goluri în cele 6 partide disputate în acest sezon competițional, adică o medie de aproape trei pe meci
  • Defensiva roș-albaștrilor nu va conține niciun fundaș central de meserie la jocul cu cehii
  • Liberec a marcat de 15 ori în precedentele cinci meciuri, adică o medie de trei pe partidă
  • Cehii au primit cel puțin un gol în cinci din cele șase confruntări pe care le-a avut în actuala stagiune