Meniu

25 Aprilie, la 21:30. Fac FCSB și Sepsi un nou meci închis?

FCSB nu mai convinge ca în prima parte a sezonului regular, dar continuă să rămână pe prima poziție. Cu un joc mai puțin ofertant din punct de vedere ofensiv, echipa lui Toni Petrea și-a păstrat postura de lider. Sepsi vine cu gânduri mari, adică sperând la cel puțin un egal, dar principala preocupare a oaspeților va fi, cu siguranță, defensiva.

Campionatul în România se joacă, FCSB și CFR Cluj fiind de departe principalele favorite. La cum s-au desfășurat ostilitățile până în prezent, se anunță o luptă dură, dusă până în ultimele etape. Tocmai din acest motiv orice punct contează, iar cuvântul de ordine este prudența în cele mai multe partide, lucru care s-a văzut de când a început play-off-ul.

FCSB vine după un succes facil cu Clinceni

În primele două etape din sezonul scurt al fruntașelor, FCSB nu a impresionat. În prima rundă a câștigat cu FC Botoșani cumva norocos, după ce a fost condusă cu 1-0. Octavian Popescu a înscris un super-gol, șut în cros, cu bara transversală, dar reușita decisivă i-a aparținut lui Panțîru, care a profitat de o gafă monumentală a portarului Pap. În a doua etapă, roș-albaștrii s-au deplasat pe terenul Academicii Clinceni, în ceea ce pentru mulți a părut mai degrabă un meci al prieteniei. Gazdele aproape că nu au contat, iar liderul și-a permis o evoluție mai lejeră, victoria obținută prin cele două goluri ale golgheterului Florin Tănase fiind parcă așteptată de toată lumea.

În ultima vreme, FCSB nu a mai arătat deloc acea față de echipă vitezistă, reactivă din prima parte a sezonului. E drept, Dennis Man a acum în Serie A, la Parma, iar Florinel Coman este pe mâna staff-ului medical de câteva săptămâni și nu se știe când se va mai conta pe el. În plus, Darius Olaru, unul dintre cei mai buni jucători din acest sezon, a lipsit și el în ultimele 3 runde, astfel că greul ofensivei a picat pe Olimpiu Moruțan, care are și el anumite probleme medicale, și pe Florin Tănase, și el cu anumite afecțiuni. Din acest motiv, s-a ajuns ca în unele partide din perioada recentă cel mai bun jucător al FCSB-ului să fie portarul Andrei Vlad, care a ținut poarta închisă de câteva ori cu parade minunate.

Sepsi e singura neînfrântă de FCSB

Duminică, pe stadionul din Giurgiu, acolo unde FCSB își joacă acum meciurile de acasă, vine Sepsi. Echipa lui Leo Grozavu nu a impresionat în 2021, dar a reușit să nu piardă foarte des și s-a calificat la pas în play-off. Punctul forte al covăsnenilor este defensiva, jocul bine organizat, iar asta i-a dat bătăi de cap în sezonul regular inclusiv FCSB-ului. De altfel, Sepsi este singura echipa care nu a putut fi învinsă de roș-albaștrii, ambele meciuri terminându-se cu scorul de 1-1.

În primele două meciuri din play-off, Sepsi nu a marcat niciun gol, dar a și întâlnit două din cele 3 fruntașe. Contra Craiovei a reușit să scoată un 0-0 cinstit, iar în fața campioanei CFR Cluj a pierdut doar din cauza unui penalty transformat de Ciprian Deac.

Avem, astfel, motive serioase să ne orientăm și de această dată atenția spre cotele pentru un meci cu puține goluri. Un pariu pe ‘sub 2,5 goluri’ are o cotă de aproximativ 1.60 și credem că este o alegere potrivită pentru FCSB – Sepsi, la felul în care au arătat ambele formații în perioada recentă.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 14 meciuri pe care FCSB le-a jucat în toate competițiile, 12 meciuri s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă;
  • În sezonul regular, roș-albaștrii au avut cea mai bună defensivă din campionat în jocurile de acasă, primind doar 7 goluri în cele 15 partide de acest fel;
  • Ultimele 3 confruntări directe s-au sfârșit cu maximum două goluri pe tabelă, două dintre acestea fiind egaluri și cealaltă o victorie a FCSB-ului;
  • Sepsi nu produce prea multe meciuri cu goluri. 9 din precedentele 11 jocuri ale covăsnenilor s-au sfârșit cu pariul ‘sub 2,5 goluri’ câștigător;
  • Echipa din Sfântu Gheorghe se închide cât poate în fața formațiilor din vârf. Contra celor 3 granzi (FCSB, CFR și Craiova), Sepsi a bifat de 8 ori din tot atâtea partide pariul ‘sub 2,5 goluri’.