Meniu

FCSB - FC Botoșani

REUȘEȘTE ȘI BOTOȘANI SĂ CONTRIBUIE LA SPECTACOLUL DE PE ARENA NAȚIONALĂ?

FCSB arată tot mai bine în ultima vreme, iar atacul condus de Dennis Man a început să bage în sperieți adversarii din Liga 1. Sâmbătă, roș-albaștrii primesc vizita celor de la FC Botoșani, care chiar dacă nu se află într-o formă bună a rezultatelor, marchează foarte des. Ne așteptăm la goluri de ambele părți și acum.

În ultimii ani, cele mai negativiste comentarii legate de FCSB se puteau rezuma cu sintagma “au jucători, dar nu au echipă”. De la venirea lui Toni Petrea, lucrurile par să înceapă să se așeze, iar acest lucru, poate nu întâmplător, coincide cu absența lui Gigi Becali din peisaj.

FCSB are patru victorii la rând

Ultimul pas greșit al gazdelor de sâmbătă datează de la finalul lui septembrie, atunci când trupa din Berceni era afectată încă de efectele pandemiei cu Covid și a pierdut cu 2-5 la Iași. De atunci, FCSB a strâns patru victorii, ultimele trei fără gol primit, și arată tot mai bine la nivel de organizare.

Este adevărat că emoții au fost de fiecare dată, semn că în defensivă sunt încă probleme. Cu Clinceni, gazdele au avut mai multe ocazii, însă lipsa concretizării a făcut ca FCSB să câștige (2-0) cu două goluri marcate în ultimele zece minute. Apoi, cu Hermannstadt (5-0), lucrurile au fost cel puțin suspecte, dacă ar fi să urmărim comentariile din presa de specialitate, ca împotriva Chindiei (2-0) să aibă noroc cu arbitrul Chivulete, care nu a acordat două penalty-uri pentru târgovișteni.

Croitoru are probleme serioase

La FC Botoșani, situația este destul de tristă. Moldovenii au obținut un singur succes în ultimele șapte etape ale Ligii 1, interval în care au mai obținut două remize, adică o zestre de doar cinci puncte. Este adevărat că în această perioadă, trupa pregătită de Marius Croitoru a marcat în cinci dintre apariții și are un total de șapte goluri din cele 14 marcate în întreg campionatul.

Tocmai pentru că problemele Botoșaniului se află în defensivă, acolo unde e foarte posibil să fie pedepsită de FCSB, ne așteptăm ca moldovenii să reușească să străpungă și ei fragila apărare a gazdelor. E drept, roș-albaștrii sunt favoriți pentru victorie, mai ales dacă judecăm în funcție de forma lui Tănase și Man, Cei doi au marcat împreună șase goluri în ultimele patru partide și au oferit patru pase de decisive.

KEY POINTS:

  • Ultimele șase deplasări efectuate de FC Botoșani s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare. Cinci dintre acestea au fost GG3+, iar golaverajul este de 10-9, adică o medie de peste trei goluri pe joc
  • Precedentele trei jocuri disputate de oaspeți și patru din cele mai recente cinci s-au terminat GG3+
  • Ultimele două meciuri directe între FCSB și Botoșani s-au terminat GG, golaverajul fiind de 3-3. În ultimele șase partide, golaverajul e de 10-8 pentru gazde, adică o medie de trei pe meci
  • FCSB a marcat de cel puțin două ori în ultimele cinci partide, golaverajul în acest interval fiind de 14-7, adică o medie de 4,2 pe partidă
  • Gazdele au primit câte două goluri în două din precedentele trei jocuri disputate pe teren propriu