Meniu

19 Martie. FCSB câștigă fără gol primit în fața CFR-ului și împlinește pontul.

REUȘESC CELE DOUĂ FORȚE ALE LIGII 1 UN NOU JOC CU GOLURI PUȚINE?

FCSB și CFR Cluj rămâne derby-ul campionatului, iar acum mai mult ca niciodată rezultatul acestui meci poate avea o influență decisivă în felul în care va arăta clasamentul la finalul acestui sezon. Bucureștenii sunt favoriți, pentru că ardelenii vin fără mai mulți titulari în Capitală, dar CFR a arătat de atâtea ori că nu poate fi scoasă din calcule și se va baza în mod clar pe apărare.

CFR Cluj a câștigat ultimele 3 campionate, dar ultimul trofeu de acest gen a venit cu mari emoții. Dacă în ediția trecută Universitatea Craiova a fost cea care a atentat la coroana vișiniilor, FCSB pare să fie acum cea care emite pretenții de preamărire.

2021 a tăiat elanul ofensiv la FCSB

În prima parte a campionatului, echipa pregătită de Toni Petrea și Tommy Neubert a zburdat în majoritatea partidelor. După 37 de goluri înscrise în primele 15 etape ale sezonului regular, adică o medie de aproape 2,5 pe meci, în 2021 cifrele ofensive ale roș-albaștrilor au scăzut dramatic. În acest moment, ofensiva condusă de golgheterul Ligii 1, Florin Tănase (17 reușite în 23 de partide), a reușit doar 16 goluri în 12 meciuri, un bilanț realmente modest pentru o echipă care vrea să câștige titlul.

Plecarea lui Dennis Man, cel care a bifat 14 goluri în prima parte a campionatului, a lăsat o mare gaură în ofensiva FCSB-ului, astfel că echipa e nevoită acum să se bazeze mai mult pe apărare. S-a văzut și în ultimele etape, când liderul a câștigat partidele fără să primească gol, după cum urmează: 1-0 cu Chindia, Gaz Metan și UTA și 2-0 cu FC Botoșani.

CFR vine fără portar și atac la București

De partea cealaltă, Edi Iordănescu vrea să schimbe din mers stilul de joc al echipei sale, recunoscută în anii de domnie ai lui Dan Petrescu drept o formație care a învățat la perfecție lecția defensivei. Tehnicianul 42 de ani a anunțat în mai multe rânduri că filozofia sa e destul de diferită, iar rezultatele modificărilor de ordin tactic impuse de acesta se văd. CFR a devenit o echipă care atacă mai mult, preferă să controleze jocul, iar ultimele jocuri au adus câteva victorii la scor, precum cele cu Poli Iași (4-0) sau FC Argeș (5-0).

Totuși, marea problemă a lui Iordănescu în perspectiva jocului cu FCSB este subțirimea lotului pe care l-a deplasat, Covidul și accidentările fiind o mare problemă pentru CFR. Cristi Bălgrădean, portarul titular, s-a accidentat încă de acum o săptămână și mai are de așteptat până va reveni pe teren, în timp ce Bilel Omrani a suferit și el o leziune musculară și s-a decis în ultimul moment să nu facă deplasarea la București. În același timp, toți cei 3 atacanți importanți ai campioanei au fost diagnosticați cu Covid, astfel că în lipsa lui Rondon, Debeljuh și Costache, Iordănescu va apela la Nicolae Carnat.

Practic, CFR are mari șanse să se întoarcă la stilul închis dacă vrea să păstreze postura de egalitate la puncte intactă. Este adevărat că ardelenii au câștigat și din situații mai grele, dar FCSB are și ea o trupă extrem de puternică. Tocmai pentru că ne așteptăm ca meciul să fie ultratacticizat, pronosticul nostru este NGG, care vine cu o cotă de 1.78, excelentă în contextul dat.

PUNCTE CHEIE:

  • FCSB a bifat pariurile NGG și ‘sub 2,5 goluri’ în ultimele 8 apariții pe teren în meciurile oficiale. În acest timp, media golurilor produsă de partidele roș-albaștrilor este de 1,1 reușite pe joc;
  • Toate cele 3 întâlniri pe care liderul le-a avut cu următoarele 3 clasate s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă, două dintre ele fiind NGG;
  • 18 din cele 27 de jocuri pe care roș-albaștrii le-au disputat în actualul sezon al Ligii 1 s-au terminat cu maximum o marcatoare. Aceeași cifră stă și în dreptul CFR-ului;
  • CFR Cluj a bifat pariurile NGG și ‘0-2 goluri’ în toate cele 4 confruntări cu echipele din Top 4, două dintre acestea fiind 0-0;
  • Campioana nu a primit gol în precedentele 5 meciuri, perioadă în care a bifat de 3 ori pariul ‘sub 2,5 goluri’;
  • 16 meciuri consecutive cu maximum două goluri au făcut FCSB și CFR în ultimii 4 ani! Ultimele 8 au fost NGG;