Meniu

18 Aprilie, la 21:00. FCSB întoarce scorul după pauză

PRODUC FCSB ȘI BOTOȘANI UN NOU JOC CU MAXIMUM DOUĂ GOLURI?

FCSB și FC Botoșani sunt la capetele opuse ale clasamentului Ligii 1, dar cel puțin un lucru au în comun însă: apetența pentru meciuri cu goluri puține. Dacă în anii trecuți cele două au produs confruntări-spectacol, miza crescută de duminică seară anunță un joc în care golurile vor fi pasăre rară.

Liga 1 nu mai este demult un leagăn al fotbalului spectaculos și piperat cu goluri. Mai ales în ultimii ani, multe din meciurile pe care campionatul României le oferă sunt o adevărată oroare pentru pariorii iubitori de goluri. FCSB părea să se transforme într-o excepție după felul în care începuse sezonul, dar plecarea lui Dennis Man și accidentările tot mai dese din zona ofensivă au tăiat elanul tineresc al trupei lui Toni Petrea.

Plecarea lui Man a distrus ofensiva liderului

Cu un atac format din Man, Tănase și Coman, alături de care au venit la suport jucători precum Moruțan, Olaru sau Octavian Popescu, FCSB a fost o încântare în prima parte a sezonului. În primele 12 runde ale sezonului regular, roș-albaștrii au reușit în 8 rânduri să marcheze de minimum 3 ori și anunțau o vijelie ofensivă în Liga 1.

Nu a fost așa, pentru că plecarea lui Dennis Man la Parma a decalibrat serios mecanismul din atac al liderului. Începând cu partida jucată contra lui FC Argeș pe 26 ianuarie (0-0), formația pregătită de Toni Petrea a început să slăbească ritmul și nu a mai putut performa la fel în ofensivă. În ultimele 11 jocuri din sezonul regular, FCSB a mai marcat doar în 3 rânduri mai mult de un gol și doar două dintre aceste partide s-au sfârșit cu pariul ‘3+’ câștigător: 3-1 cu Poli Iași și 3-0 cu CFR Cluj.

Botoșani a dat spectacolul pe performanță

Același lucru este valabil și pentru Botoșani, care în a doua parte a sezonului regular a performat superior la capitolul ‘sub 2,5 goluri’. Dacă în startul sezonului trupa lui Marius Croitoru a fost implicată deseori în jocuri cu reușite multiple, 2021 a venit cu o altă abordare pentru moldoveni.

Dacă în jocurile din finalul anului trecut, raportul jocurilor de sub și peste 2,5 goluri a fost de 5-9, în noul an acesta s-a inversat și a ajuns la 9 ‘sub’-uri și doar 6 partide cu minimum 3 reușite. Mai mult, în precedentele 7 jocuri pe care le-a disputat în Liga 1, Botoșani a bifat o singură dată pariul ‘3+’, lucru care s-a întâmplat la înfrângerea de pe teren propriu cu Sepsi (1-2).

Pentru că tendința ambelor este clară, ne așteptăm la un joc închis și de această dată. Din acest motiv, și bookmakerii au stabilit cota pentru ‘sub 2,5 goluri’ în jurul bornei de 1,55, dar probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este mare, astfel că acesta este și pronosticul nostru.

PUNCTE CHEIE:

  • 11 din ultimele 12 jocuri oficiale pe care FCSB le-a disputat în toate competițiile s-au terminat în zona pariului ‘0-2 goluri’;
  • Roș-albaștrii nu au primit gol în cele mai recente 4 jocuri pe care le-au disputat pe teren propriu în Liga 1;
  • 8 din cele 10 partide pe care FCSB le-a disputat în sezonul regular contra adversarelor din play-off s-au sfârșit cu maximum două goluri pe tabelă;
  • Două din ultimele 3 confruntări directe și 4 din precedentele 6 s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă;
  • Precedentele 3 partide pe care Botoșani le-a disputat în campionat au furnizat maximum două goluri. De asemenea, 6 din ultimele 7 sunt în aceeași situație.