Meniu

19 Aprilie, la 21:00. Seria Rapidului se oprește la Craiova

VEDEM GOLURI LA DUELUL PENTRU PROMOVARE DIN LIGA A 2-A?

FC U Craiova și Rapid București sunt marile favorite pentru promovarea în Liga 1. Cele două se întâlnesc în etapa a 4-a a play-off-ului pe ‘Ion Oblemenco’ într-o confruntare care se anunță spectaculoasă, dar mult diferită ca dinamică decât acel 5-0 pe care oltenii l-au reușit în mod surprinzător în sezonul regular.

Cursa pentru primele două locuri din eșalonul secund al fotbalului românesc este în plin avânt, dar după primele 3 etape, două echipe s-au detașat și au impresionat prin jocul lor. Vorbim aici de FC U Craiova și Rapid, care au acumulat ambele câte 42 de puncte și au pus o distanță de 4 lungimi față de CS Mioveni, principala urmăritoare.

Rapidul dansează, Miță Iosif semnează

Pentru giuleșteni, accederea în play-off a fost ca o naștere dificilă, pentru că gloanțele au cam trecut pe la urechile celei mai iubite echipe din Liga a 2-a. Cu două etape înainte de finalul sezonului regular, Rapid era cu cuțitul până la os, pentru că lupta pentru promovare putea continua doar cu două victorii împotriva a doua contracandidate. Pentru această misiune, a fost ales din nou secundul cu pedrigree Mihai Iosif, care a preluat echipa și a condus-o magistral către obiectiv. 4-0 cu Dunărea Călărași și 4-2 cu Metaloglobus și Rapid a ajuns en fanfare în play-off, iar aici elanul nu s-a tăiat deloc.

În primele 3 runde din minicampionatul pentru promovare, vișiniii au strâns 9 puncte: 1-0 la Miercurea Ciuc cu Csikszereda, 4-1 acasă cu Dunărea Călărași și un 2-1 obținut cu două goluri pe final la Timișoara, contra lui ASU. Aceste rezultate i-au convins pe conducătorii giuleșteni să îi ofere lui Mihai Iosif o prelungire a contractului, mai ales că pitorescul antrenor a demonstrat că are capacitatea de a reînvia spiritul rapidist într-un vestiar care la un moment dat puțea a blazare.

Ce efect au exagerările lui Eugen Trică?

După ce a condus tot sezonul ostilitățile în clasamentul Ligii a 2-a, FC U Craiova a traversat și ea un moment dificil la începutul lui 2021. Oltenii au marcat doar un gol în primele 4 meciuri ale anului, la 1-2 cu Mioveni, iar în acest timp au mai pierdut o dată cu ‘U’ Cluj (0-1), iar cu Chiajna și Farul a remizat 0-0.

Ultimul dintre aceste rezultate, cel contra dobrogenilor, a fost primul meci al lui Eugen Trică pe banca Universității de la revenire. Fostul mijlocaș ofensiv a atras atenția încă de la început prin felul în care s-a raportat la adversarele sale. Dacă Farul a fost și înainte, și după meci ‘echipa cu cel mai bun fotbal din liga a doua’, Reșița, candidată la retrogradare, a fost catalogată drept ‘o echipă foarte bună’ după victoria cu 2-1. Acum, Rapid este ‘poate cea mai în formă echipă din Europa’ în accepțiunea lui Trică, cel care pare că trage de păr declarațiile tocmai pentru a-i motiva suplimentar pe propriii elevi.

Dacă această strategie va avea rezultat scontat, vom vedea luni seară. Cert este că abordarea ofensivă a Rapidului din ultimele meciuri și fragilitatea defensivă a giuleștenilor ne dau speranțe într-un GG. Cota de 2.00 pe care acest pronostic o aduce pare extrem de bună în raport cu circumstanțele în care se dispută FC U Craiova – Rapid.

PUNCTE CHEIE:

  • Rapid a strâns 3 GG-uri în precedentele 4 partide, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 11-4;
  • Giuleștenii au avut cel mai bun atac în sezonul regular, cu 33 de goluri înscrise în 19 partide disputate;
  • Formația vișinie are probleme mari în apărare, lucru demonstrat în sezonul regular. În 19 etape, a primit 28 de goluri, a 16-a performanță din acest punct de vedere. În deplasare, a încasat 16 goluri în 10 meciuri;
  • Craiova a marcat de fiecare dată contra echipelor din play-off-ul Ligii a 2-a în acest sezon, în toate competițiile. Din cele 5 meciuri disputate, 3 au fost GG;
  • Oltenii au avut al 3-lea cel mai bun atac din eșalonul secund în sezonul regular, cu 30 de goluri înscrise în 19 partide. Ofensiva Craiovei s-a clasat pe același loc și în privința jocurilor de acasă.