Meniu

29 Decembrie 2020. Sevilla câștigă acasă cu Villarreal

PREGĂTEȘTE VILLARREAL O SURPRIZĂ ȘI PENTRU SEVILLA?

Marți, pe celebrul Ramon Sanchez de Pizjuan, La Liga ne oferă derby-ul etapei, care pune față în față pe FC Sevilla și Villarreal, două dintre cele mai în formă echipe din Spania. Gazdele s-au descurcat bine în ultima vreme, dar în special în deplasare, în timp ce “Submarinul Galben” a cam uitat să piardă și ne așteptăm ca seria oaspeților să continue și acum.

Începutul mai slab al celor două mari forțe, Real Madrid și FC Barcelona, le-a permis și echipelor din linia a doua să se infiltreze în lupta pentru șefie în La Liga. Chiar dacă momentan campioana și rivala din capitală, Atletico, se află pe primele două locuri, Villarreal și FC Sevilla și-au depus și ele candidatura pentru unul din primele 4 locuri.

Echipa lui Lopetegui are probleme acasă

Câștigătoarea Ligii Europa din această vară a traversat o perioadă mai puțin fericită la începutul sezonului când, după două victorii cu Levante (1-0) și Cadiz (3-1), a strâns doar un punct în patru meciuri: 1-1 la Barcelona și înfrângeri cu Eibar, Granada (ambele 0-1) și Bilbao (1-2).

Între timp, lucrurile s-au mai îndreptat pentru Sevilla, și grație celor cinci victorii obținute în următoarele șapte etape (de remarcat ultimele două deplasări, la Getafe și Valencia, ambele câștigate cu 1-0), trupa andaluză a ajuns pe locul 6. E drept că din cauza traseului în Europa, are cu două meciuri mai puțin decât concurența, pentru că media punctelor pe meci ar clasa-o chiar pe podium, în spatele celor două forțe din Madrid.

În ciuda acestor cifre interesante, trupa antrenată de Julen Lopetegui are anumite probleme când vine vorba de meciurile pe teren propriu. În campionat, din șase partide jucate pe Pizjuan a câștigat doar trei, două fiind pierdute, cele cu Eibar și Real Madrid. Astfel, Sevilla se află abia pe locul 10 în clasamentul jocurilor disputate pe propriul teren și pe poziția a 8-a dacă luăm în calcul media de puncte pe meci (asta ca să anulăm discrepanța cauzată de numărul diferit de jocuri pe care fiecare echipă le-a disputat pe propriul teren), ceea ce e oricum o contraperformanță în comparație cu locul 3 de la general.

Villarreal nu a mai pierdut din septembrie

De acest aspect poate profita cu siguranță Villarreal, una dintre cele mai echilibrate și viclene echipe din Spania. Antrenată de celebrul Unai Emery, echipa de pe coasta estică a Spaniei face un sezon foarte bun. În Europa, la fel ca și adversara de marți, s-a calificat fără probleme din grupe, iar în campionat este momentan pe locul 4, deci cu șanse pentru a reveni după 10 ani în grupele Ligii Campionilor.

Prima și singura înfrângere pe care Villarreal a suferit-o în acest sezon a venit la finalul lunii septembrie, în deplasarea de pe Nou Camp, când Barcelona i-a administrat un sever 4-0. În rest, “Submarinul Galben” are șase victorii și opt remize, inclusiv egaluri cu Real Madrid (1-1), Atletico Madrid (0-0), Real Sociedad (1-1) sau succese cu Valencia (2-1) sau Getafe (3-1).

Cum meciul se anunță a fi unul echilibrat, care se va decide în funcție de detalii, ne așteptăm ca Villarreal să fie cea care să joace mai închis și mai reactiv. Cum Sevilla nu trece nici printr-o formă prea bună acasă, ne așteptăm ca oaspeții să plece neînvinși de pe legendarul Sanchez Pizjuan.

PUNCTE CHEIE:

  • Sevilla are două înfrângeri și un egal în precedentele trei meciuri pe care le-a disputat pe propriul teren, iar golaverajul în acest timp este de 1-6;
  • Andaluzii nu au nicio victorie în precedentele cinci confruntări directe cu “Submarinul Galben” și au strâns două eșecuri și trei egaluri în acest timp (golaveraj 5-9);
  • Villarreal a pierdut ultima oară la Sevilla în 2016. De atunci, au trecut patru meciuri, din care trei au fost egaluri, iar golaverajul este 4-3;
  • Villarreal are 19 partide la rând fără înfrângere, din care 12 sunt victorii. În opt dintre acestea nu a primit gol, iar golaverajul este 40-13, deci o medie de 2,78 goluri pe joc;
  • Oaspeții au zece deplasări consecutive în care nu au pierdut, cinci dintre ele fiind victorii. Cum în patru dintre jocurile în cauză nu a primit gol, golaverajul acestui interval este 19-5.