Meniu

17 Februarie. Juventus pierde la Porto după un meci modest.

REUȘEȘTE PIRLO SĂ CONTINUE FORMA DIN LIGĂ ȘI CU PORTO?

Acest sezon a fost destul de deschis în direcția surprizelor, dar pe termen lung lucrurile nu tind să iasă din tipare prea tare. Totuși, Juventus și FC Porto sunt două dintre echipele care riscă să piardă supremația în campionatele de origine, iar Liga Campionilor le dă șansa unei descătușări. Totuși, italienii sunt favoriți, iar pentru manșa tur ne așteptăm la un meci închis.

Este cunoscută apetența pentru defensivă a echipelor care au școala italiană, dar în ultimii ani lucrurile s-au schimbat și în privința Serie A. Media golurilor a crescut simțitor în sezoanele precedente, dar Juventus s-a remarcat nu doar grație atacului, ci și al apărării, care a performat la standarde înalte.

Pirlo a schimbat stilul

Cu duetul de aur format din Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini, campioana din ultimii 9 ani a Italiei a cam pus cu botul pe labe aproape orice atac din Serie A. Cei doi au început să îmbătrânească însă, acest fiind și motivul pentru care în echipă au apărut jucători ca Mattthijs de Ligt, Merih Demiral sau Radu Drăgușin. În plus, Juventus își schimbă și abordarea.

Venirea lui Andrea Pirlo pe banca tehnică a ‘Bătrânei Doamne’ a fost tocmai semnalul că echipa vrea să practice un joc mai combinativ. Iar această modificare de optică nu avea cum să nu afecteze și rezultatele, care au fost pe alocuri oscilante. În campionat, de exemplu, Juventus se află momentan la 8 puncte de liderul Inter, iar în ultima etapă tocmai a pierdut în deplasarea de la Napoli (0-1). Chiar și așa, bianconerri rămân cu cea mai bună apărare (19 goluri încasate în 21 de meciuri), dar au abia al 6-lea atac din Serie A.

În Liga Campionilor, Juventus a primit gol în trei dintre meciuri: victoriile cu Ferencvaros (4-1 la Budapesta și 2-1 la Torino) și 0-2 acasă cu Barcelona. În schimb, a câștigat la zero ‘dubla’ cu Dynamo Kiev (2-0 în Ucraina și 3-0 acasă), iar pe Barcelona a pulverizat-o în ultimul joc din grupe (3-0) și a obținut astfel primul loc în grupă.

Porto a uitat să câștige

Această postură i-a oferit ocazia de a întâlni pe FC Porto, cea care a obținut locul 2 în grupa C, după Manchester City. Campioana Portugaliei a strâns 13 puncte din cele 18 posibile, singura înfrângere fiind suferită chiar în primul joc, la Manchester, unde a pierdut cu 1-3 după ce a deschisese scorul. Echipa lui Sergio Conceicao a câștigat toate meciurile contra lui Olympiakos Pireu (2-0 în ambele manșe) și Olympique Marseille (3-0 acasă și 2-0 în deplasare), în timp ce la returul cu City a obținut un 0-0 de efect.

În campionat, lucrurile nu merg prea strălucit pentru Porto. Dacă în trecut Benfica era singura capabilă să pune probleme, de anul acesta a apărut ca o furtună și Sporting Lisabona, cea care în acest moment e pe primul loc și are un avans – 10 puncte – ce pare greu de recuperat. Campioana Portugaliei nu e în mare formă oricum, iar ultimele rezultate, 4 egaluri adică, sunt elocvente în acest sens.

Pentru că ne așteptăm la un Juventus care să atace cu măsură și la un FC Porto care va încerca, în primul rând, să nu primească gol, alegerea noastră pentru acest joc este NGG. Nu credem că ambele echipe vor marca, asta deși ambele și-au arătat forța ofensivă atunci când au jucat contra unor echipe de calibru mai mic, iar cota de 1.85 pare excelentă pentru pontul nostru.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 3 meciuri ale lui Juventus și 8 din precedentele 9 s-au terminat cu maximum o echipă printre marcatoare. Golaverajul în acest timp este de 14-2;
  • 4 din cele 6 apariții ale italienilor din Champions League s-au terminat cu o singură echipă printre marcatoare;
  • 5 din cele 6 jocuri pe care Porto le-a jucat în această ediție a Ligii Campionilor au intrat în zona pariului NGG;
  • Portughezii au terminat 3 din ultimele 5 jocuri cu pariul NGG câștigător;
  • Juventus a câștigat la zero precedentele două întâlniri, ambele în toamna lui 2017;