Meniu

FC KOLN – BORUSSIA DORTMUND

PROVOACĂ DORTMUND UN NOU FESTIVAL DE GOLURI LA KOLN?

Borussia Dortmund trebuie să tragă tare pentru a-și asigura locul în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Echipa lui Haaland și Sancho a avut un sezon lipsit de consistență și, în ciuda unor prestații foarte bune în Europa, traseul din Bundesliga necesită constanță, atribut care le-a lipsit galben-negrilor. Meciul cu Koln de sâmbătă este o ocazie bună pentru a-și etala forța ofensivă.

‘Țapii’ trăiesc în acest moment periculos și cele două poziții care îi separă de zona retrogradării se traduc, de fapt, în doar un punct ca zonă de confort. Situația în subsol este extrem de explozivă, deoarece în afară de Schalke, care pare deja condamnată, 4 echipe se află într-un interval de un singur punct: Mainz și Hertha au 21, în timp ce Arminia și Koln au 22.

Haaland e din nou pe val

Dortmund, în schimb, e pe poziția a 5-a, la două lungimi în spatele lui Frankfurt și la tot atâtea în fața unui Leverkusen care pare sufocat. Oaspeții noștri de sâmbătă au 9 puncte în ultimele 4 meciuri de campionat, singurul pas greșit fiind înfrângerea de pe terenul lui Bayern Munchen (2-4), acolo unde conduceau cu 2-0 în minutul 10. Forma bună a lui Haaland și compania s-a reflectat și în prestațiile din Liga Campionilor, acolo unde au trecut de FC Sevilla după 3-2 în turul din Spania și un 2-2 smuls în prelungiri de iberici, atunci când zarurile erau deja aruncate.

Ne așteptăm astfel ca Borussia să continue festivalul ofensiv început recent și să profite de fragilitatea defensivei lui Koln, mai ales că Erling Haaland e în mare formă, cu cele 9 goluri în precedentele 8 jocuri disputate. În plus, Dortmund are de răzbunat acel 1-2 din tur, aceasta fiind prima victorie a ‘țapilor’ în confruntările directe din ultimii 5 ani.

Astfel, ne așteptăm la o partidă cu goluri și este destul de posibil ca și Koln să marcheze, motiv pentru care pariul ‘3+’ și cota de 1.60 care îl însoțește par să fie tot ce avem nevoie.

PUNCTE CHEIE:

  • Borussia Dortmund are al doilea procentaj din Bundesliga în privința meciurilor cu peste 2,5 goluri, 72%, doar Bayern Munchen stând mai bine;
  • 11 din precedentele 13 jocuri pe care BVB le-a jucat în toate competițiile au venit cu minimum 3 goluri la pachet;
  • Cu 52 de goluri marcate în 25 de meciuri, Dortmund are al doilea atac din Bundesliga, după Bayern;
  • Koln are a treia cea mai slabă defensivă din campionat, cu 44 de goluri primite în cele 25 de etape;
  • 4 din cele 5 jocuri pe care Koln le-a disputat în compania echipelor din Top 7 al campionatului german s-au sfârșit cu minimum 3 goluri pe tabelă, excepția fiind un GG cu Frankfurt;
  • Cele mai recente 5 confruntări directe au bifat pariul 3+ (ultimele 4 au bifat și GG-ul). În acest timp, s-au înscris 23 de goluri, deci media este de 4,6 reușite pe joc.