Meniu

11 Februarie. Craiova trece de Botoșani cu ajutorul arbitrului.

REVIN GOLURILE CRAIOVEI LA BOTOȘANI CU OUZOUNIDIS?

FC Botoșani și Universitatea Craiova obișnuiau să vină cu goluri din ambele direcții și duelurile celor două erau căutate de fanii GG. După două meciuri în afara acestei arii, cele două promit să revină iar în forță, ultimele prestații ale ambelor fiind dovada.

Eliminarea celor de la FCSB miercuri seară și înfrângerea celor de la CFR Cluj din turul anterior au deschis o oportunitate excelentă pentru Craiova. Oltenii au cale liberă spre un trofeu, Cupa României, pe care l-au mai obținut și în 2018, care de altfel este și singura ispravă de acest fel a Universității. Totuși, acum au în față o echipă foarte competitivă, iar istoricul recent o confirmă.

Botoșani a găsit drumul spre gol

Grație seriei din ultima perioadă, FC Botoșani a reușit să urce în zona locurilor de play-off pentru prima dată în acest sezon. Ajunsă până pe locul 5, formația lui Marius Crotitoru a câștigat 5 din ultimele 6 meciuri disputate în Liga 1, inclusiv cu Dinamo (4-0), Chindia (2-3 în deplasare) și CFR Cluj (2-1), meciul contra campioanei fiind disputat la începutul acestei săptămâni.

Trupa moldoveană a reușit să marcheze mai des din ocaziile pe care și le creează, iar astfel, în ultimele 5 runde, a reușit să marcheze de cel puțin 4 ori minimum două goluri. De altfel, de la acel 0-0 din turul campionatului cu Craiova, Botoșani a marcat în 11 din cele 12 jocuri disputate, excepția fiind vizita lui FC Argeș (0-1), din primul meci pe 2021.

Ouzounidis e cheia atacului?

Multă vreme, Universitatea a deplâns absența lui Elvir Koljic, atacantul bosniac ce a căzut în etapa a 6-a după ce și-a fracturat peroneul în meciul cu Iași. Atacantul de 25 de ani selecționat și la națională alături de Dzeko sau Pjanic marcase 6 goluri în meciurile de până atunci și era golgheterul Ligii 1. Craiova a reacționat negativ fără aportul lui Koljic și a găsit mult mai greu drumul spre poartă, iar în următoarele 11 meciuri a ratat ținta de 6 ori.

Între timp, lucrurile s-au mai îndreptat și, după 4 egaluri cu scor identic, 1-1, formația olteană a câștigat de două ori, 3-0 la Iași, cu Poli, și 1-0 în derby-ul de tradiție cu Dinamo, de la Craiova. Venirea lui grecului Ouzounidis la cârma Universității, anunțată cu surle și trâmbițe, a fost operată pentru a remodela jocul echipei într-unul mai ofensiv și mai încrezător.

Iar partida de la Botoșani dă ocazia pentru ca Andrei Ivan și colegii lui să demonstreze că vor să producă fotbal de calitate. Marius Croitoru preferă adversarii care se deschid și imprimă și el un aer mai ofensiv propriei echipe, astfel că ne așteptăm la un meci cu goluri de ambele părți la Botoșani.

PUNCTE CHEIE:

  • Botoșani are 5 victorii în precedentele 6 meciuri, perioadă în care a marcat de fiecare dată și a strâns un golaveraj de 12-5;
  • 3 din ultimele 4 jocuri ale gazdelor s-au terminat cu pariul GG3+ câștigător;
  • Craiova a bifat câștigător pariul GG în 4 din precedentele 6 jocuri. În deplasare, acest lucru s-a întâmplat. În 3 din cele mai recente 5 jocuri pe teren străin ale Universității;
  • Botoșani nu a înscris la precedentele două vizite ale Craiovei, dar a făcut-o la celelalte 8 de dinainte;
  • 7 din ultimele 9 confruntări directe s-au terminat cu ambele combatante printre marcatoare.