Meniu

8 Februarie. Botoșani reușește GG-ul și victoria surpriză cu CFR Cluj.

REUȘEȘTE BOTOȘANI SĂ O ÎNCURCE PE CAMPIOANA CFR CLUJ?

CFR Cluj are șansa să revină pe primul loc cu o victorie la Botoșani, dar echipa lui Marius Croitoru este în mare formă. Moldovenii au intrat în zona locurilor de play-off și vor trage de orice punct contra ardelenilor, astfel că meciul se anunță a fi unul extrem de disputat.

Venirea lui Edi Iordănescu la cârma campioanei a schimbat viziunea tactică a echipei. O echipă eminamente defensivă, care și-a construit performanțele din ultimii ani pe o apărare solidă și pe un atac supereficient își schimbă din mers stilul. Noul tehnician chiar a anunțat la conferințele de presă că e o diferență mare de abordare între el și Dan Petrescu, iar acest lucru s-a văzut în special în jocurile pe care CFR le-a disputat în 2021.

Campioana e în mare formă în deplasare

Clujenii au terminat cu gol primit 4 din cele 6 meciuri pe care le-a disputat în noul an și, chiar dacă nu a pierdut încă, problemele nou apărute în defensivă ar trebui să îngrijoreze. Doar cu Sepsi (1-0) și Chindia (1-0) a reușit CFR să țină poarta închisă, pentru că Academia (3-1), Hermannstadt (3-1), Astra (1-1) și Viitorul (2-1) au reușit toate să marcheze contra campioanei.

Acest traseu contrastează cu ceea ce s-a întâmplat în prima parte a sezonului, atunci când CFR a acumulat puncte în special datorită defensivei. În cele 10 meciuri pe care le-a disputat în deplasare în Liga 1, clujenii au primit doar 3 goluri, performanță superioară Chindiei (4 goluri primite) și Craiovei (5).

Botoșani a arătat că și-a recăpătat echilibrul, iar cele 4 victorii obținute în ultimele 5 apariții confirmă asta. În afara înfrângerii din deplasarea de la Clinceni (1-2), echipa lui Croitoru a strâns 12 puncte din meciurile cu Iași (1-0), Dinamo (4-0), Hermannstadt (1-0) și Chindia (3-2). Practic, în aceste condiții, meciul cu CFR pare a fi deschis la goluri de ambele părți, la fel ca cele mai multe din istoria recentă, iar cota pentru GG este una excelentă având în vedere conjunctura statistică.

PUNCTE CHEIE:

  • 6 din ultimele 7 confruntări directe jucate la Botoșani s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare;
  • 7 din precedentele 9 întâlniri directe, inclusiv cea din turul acestui sezon, s-au terminat cu pariul GG câștigător;
  • Botoșani a înscris în cele mai recente 5 meciuri, iar două din ultimele 3 ale moldovenilor au găsit ambele combatante printre marcatoare;
  • 3 din ultimele 4 meciuri ale campioanei s-au terminat GG. În acest timp, golaverajul ardelenilor este 7-3;
  • CFR Cluj a marcat în toate cele 10 deplasări din acest sezon de Liga 1 și are un total de 17 goluri înscrise.