Meniu

FC Barcelona – Betis Sevilla

ÎȘI REVIN CATALANII CONTRA VICTIMEI PREFERATE DIN SEVILLA?

FC Barcelona continuă perioada nefastă, în ciuda victoriei la limită cu Dynamo Kiev. Catalanii au însă șansa să-și redreseze traseul cu Betis, una dintre echipele în fața cărora are un parcurs excelent. Ne așteptăm ca și oaspeții să marcheze totuși, mai ales că alb-verzii fac meciuri spectaculoase în deplasare.

Echipa lui Ronald Koeman nu reușește să își calibreze traseul în La Liga, acolo unde nu a obținut decât două victorii în primele șase runde la care a participat. Norocul catalanilor se numește Champions League, acolo unde au strâns trei victorii din tot atâtea meciuri, dar nici așa presațiile lor nu au fost convingătoare.

Fără victorie de cinci meciuri în La Liga

În campionat, după primele două prestații în care a impresionat, 4-0 cu Villarreal și 3-0 la Vigo, cu Celta, Barcelona s-a blocat total. FC Sevilla a scos un 1-1 pe Camp Nou, iar apoi Getafe (0-1) și Real Madrid (1-3) au spulberat optimismul în ceea ce-i privește pe catalani. Nici în ultima etapă din campionat nu și-au revenit, când nu au reușit să răpună un Alaves aflat în 10 oameni timp de mai bine de 30 de minute.

Singura consolare pentru gazde o reprezintă traseul din Champions League, acolo unde au maximum de puncte după primele trei runde. În prima partidă au speculat lipsa de experiență a celor de la Ferencvaros (5-1), în timp ce în a doua rundă au beneficiat de absențele numeroase ale lui Juventus și au bătut cu 2-0 la Torino.

În a treia etapă însă, adică miercuri, catalanii s-au chinuit cu o garnitură încropită de Mircea Lucescu la Dynamo Kiev, ucrainenii având 13 jucători absenți la confruntarea de pe Nou Camp. În cele din urmă, spaniolii s-au impus cu 2-1, dar intervențiile extraordinare ale lui Ter Stegen au făcut diferența.

Betis fuge de egal

De partea cealaltă, Betis a alternat victoriile cu înfrângerile în acest start de campionat și are câte patru de fiecare, fără niciun rezultat de egalitate. Fără să aibă vreun moment de sclipire, andaluzii s-au cățărat până pe locul 7 în clasament grație succeselor cu Elche (3-1) și Valladolid (2-0) de acasă și a deplasărilor de trei puncte de la Alaves (1-0) și Valencia (2-0).

În privința directelor cu Barcelona, oaspeții de sâmbătă au arătat că reușesc să dea gol de fiecare dată, cel puțin în confruntările recente. În plus, catalanii au arătat că nu defensiva este punctul lor forte în acest sezon și au reușit victorii doar atunci când atacul a funcționat la parametrii ridicați. Tocmai de aceea, ne așteptăm la o victorie a gazdelor, dar cu goluri de ambele părți.

KEY POINTS:

  • Barcelona a câștigat cinci din ultimele șase confruntări directe, a marcat de minimum două ori de fiecare dată și are un total de 22 de reușite în acest interval, deci o medie de 3,6 pe joc
  • Ultimele cinci partide directe între catalani și Betis s-au terminat cu minimum cinci goluri marcate. Golaverajul în această perioadă este de 20-9 pentru echipa lui Messi
  • Gazdele au marcat în toate cele cinci partide pe care le-au avut programate în acest sezon pe teren propriu, au pierdut doar una (1-3 cu Real Madrid) și au un golaveraj de 13-6 în acest segment
  • Betis are o singură victorie și un singur egal în precedentele 13 partide disputate pe Nou Camp, dar a reușit să marcheze în nouă dintre acestea (au un total 17 reușite în acest interval)
  • Echipa lui Joaquin a câștigat un singur joc din cele 19 pe care le-a disputat în deplasare în sezonul precedent al La Liga