Meniu

FC Argeș - Dinamo

SFIDEAZĂ “CÂINII” CRIZA FINANCIARĂ ȘI CONTINUĂ SERIA VICTORIILOR?

Dinamo este o echipă a paradoxurilor în acest moment, iar logica nu prea mai pare să descrie starea de fapt din sânul echipei roș-albe. Neplătiți de luni bune, “câinii” sunt neînvinși de trei meciuri, ultimele două victorii, și par să aibă șanse mari să continue seria succeselor și pe terenul lui FC Argeș.

Liga 1 este în continuare un adevărat malaxor al antrenorilor, motivele pentru schimbările atât de dese de pe băncile tehnice ale echipelor fiind diverse. Un caz special în acest sezon îl reprezintă FC Argeș, formație proaspăt promovată în primul eșalon după 11 ani de absență, dar care este condusă, în mod direct, de primarul orașului Pitești.

Dat afară după două zile pentru neasumare

În primele șase runde ale actualului sezon, alb-violeții obținuseră un singur punct, 1-1 cu UTA, argeșenii nereușind să câștige nici măcar în fața unei echipe a FCSB-ului distrusă de Covid la acea vreme (0-1). Ionuț Moșteanu, antrenorul cu care s-a început sezonul, a reușit cel puțin parțial să redreseze corabia și a câștigat primele meciuri: 1-0 cu Astra și 2-1 cu FC Voluntari, ambele acasă. Dar următoarele trei meciuri, toate fără victorie (0-2 cu CFR Cluj, 1-1 cu Poli Iași și eliminarea din cupă cu Viitorul Tg. Jiu 0-1), i-au fost fatale tehnicianului.

La începutul săptămânii, conducerea celor de la FC Argeș anunțat că noul antrenor al echipei este Adrian Dulcea, fost jucător al echipei. În mod total surprinzător, tehnicianul de 42 de ani a rezistat doar 48 de ore pe banca echipei, deoarece primarul Piteștiului și președintele clubului, Cristian Gantea l-a concediat. “Trebuie să-și asume lucrurile, nu se mai poate așa. Ei cred că dacă au fost mari jucători ai echipei vin aici și li se cuvine orice. Vine, ia banii, retrogradează și apoi eu rămân cu echipa în liga a doua și ce fac?”, a fost explicația cu tentă de delir a edilului din Pitești, cel care conduce echipa grație sponsorizării pe care o face din bugetul local.

Contra pleacă și el de la Dinamo

Dacă la FC Argeș degringolada pleacă din alte rațiuni decât cele financiare, la Dinamo este epidemie de sărăcie. Neplătiți de cel puțin patru luni, “câinii” au început să dea din colț în colț și caută variante de plecare, mai ales străinii.

O situație specială este cea a lui Cosmin Contra, care în cursul zilei de miercuri a anunțat că va mai sta la cârma echipei, cel mai probabil, până joi și că nu va mai fi pe bancă la meciul cu FC Argeș. Fostul antrenor al naționalei beneficiază de o clauză din contract și, neplătit fiind de la începutul mandatului în “Groapă”, își rezervă dreptul să denunțe contractul unilateral.

În aceeași situație sunt și unii dintre jucători, care deja și-au instruit avocații să facă demersurile necesare pentru a se elibera de obligațiile pe care le au față de Dinamo. Din informațiile furnizate de presa de specialitate, Borja Vale este unul dintre jucătorii care s-ar putea să nu mai apară pe teren la meciul cu Argeș. Mijlocașul ofensiv spaniol ar fi cu adevărat o pierdere pentru roș-albi, pentru că cinci din cele 12 goluri pe care “câinii” le-au marcat în acest sezon al Ligii 1 au purtat semnătura sa.

Totuși, Dinamo a început să se închege și în ultimele două jocuri, cel puțin, au arătat foarte bine. Atât cu Voluntari (3-0), cât și cu Viitorul în Cupa României (3-0), s-a observat o reală îmbunătățire în jocul bucureștenilor, semn că relațiile de joc între fotbaliștii aduși în această vară au început să funcționeze.

Singurul semn de întrebare referitor la echipa din Ștefan cel Mare este legat de modul în care va afecta jocul plecarea lui Cosmin Contra și înlocuirea lui temporară cu Iulian Matei, care este adus din centrul de copii și juniori. Totuși, cum și FC Argeș are cam aceeași problemă, ne așteptăm ca valoarea grupului să primeze, iar aici Dinamo este net superioară piteștenilor, motiv pentru care ne așteptăm la o victorie a oaspeților în meciul de vineri seară.

PUNCTE CHEIE:

  • FC Argeș a câștigat un singur punct în precedentele trei meciuri și are un golaveraj de 1-4 în acest timp
  • Dinamo a câștigat la zero ultimele două jocuri, ambele cu 3-0 și pare că a ieșit din pasa proastă, în ciuda incertitudinilor de la club
  • “Câinii” au câștigat patru din ultimele cinci meciuri directe, două dintre ele în deplasare
  • Argeș are al doilea cel mai slab atac din Liga 1 și a treia cea mai slabă apărare. Dinamo a în prima jumătate a clasamentului atât în privința ofensivei, cât și a defensivei