Meniu

EUROBASCHETUL SE TRĂIEȘTE LA SUPERBET!

Eurobasket la Superbet


După o pauză de cinci ani, EuroBasketul revine în această toamnă și toată acțiunea va fi disponibilă prin livestream pe Superbet.

Confruntarea continentală, considerată unul dintre cele mai solicitante turnee de baschet din lume, se va disputa în perioada 1-18 septembrie și va fi găzduită în comun de patru țări: Cehia, Georgia, Germania și Italia.

Campioana în exercițiu, Slovenia, condusă de superstarul NBA Luka Doncic, va avea parte de suficiente provocări pentru a-și apăra titlul cucerit în finala de la Istanbul din 2017. Bookmarkerii Superbet o văd foarte aproape de principala favorită, Serbia, și îi acordă o cotă de 5.00 pentru a se impune în competiția intercontinentală. Finalistele învinse Serbia (cu o cotă de 4.75), Franța (6.0), Spania (15.0) și Grecia (5.0), alături de Lituania (cu o cotă de 12.0) se numără printre echipele de la care se așteaptă să facă evenimentul deosebit de palpitant, iar mai multe vedete din NBA vor participa la acțiune.

În plus, multe dintre echipele de la EuroBasket își vor începe campaniile după ce au jucat în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2023, ceea ce înseamnă că echipele vor fi deja bine antrenate înainte de a intra în luptă.

Entuziasmați? Spre bucuria suporterilor acestui sport, întreaga competiție va fi disponibilă gratuit în livestream de la Superbet, atât în aplicație cât și pe desktop.

Dacă încă nu ai încă aplicația Superbet, poți descărca DE AICI varianta pentru Android sau DE AICI varianta pentru iOs.

EuroBasket 2022: Programul și grupele

Faza grupelor de la Europeanul de Baschet se va desfășura în perioada 1-9 septembrie, cu șase echipe în fiecare dintre cele patru grupe.

Fiecare echipă joacă o dată cu cealaltă, cu un total de trei zile de odihnă. Primele patru clasate vor avansa în prima fază eliminatorie, cea a optimilor.

Perechile din play-off vor fi stabilite după cum urmează:

A1 - B4

A2 - B3

B1 - A4

B2 - A3

C1 v D4

C2 v D3

D1 v C4

D2 v C3, ceea ce face prima poziție extrem de atractivă.

Cele opt echipe câștigătoare vor concura apoi în sferturile de finală programate pentru 13-14 septembrie, urmând ca semifinalele să aibă loc pe 16 septembrie, iar finala pe 18 septembrie.

Eurobaschet Superbet


Componența Grupelor:


GRUPA A

  • Spania, deținătoarea medaliei de bronz la ultima ediție a Europeanului și campioana mondială en-titre (favorită la prima poziție, cu o cotă de 1,90). La Mondialul din 2019 Spania a câștigat toate meciurile într-o grupă cu Serbia, Italia și Puerto Rico. Nu a reușit performanța la Olimpiada din 2020, unde a terminat pe locul 2 în grupe, depășită de Slovenia, și a fost eliminată apoi de SUA;
  • Turcia (singura echipă ce ar putea să le pună probleme Toreadorilor, cu o cotă de 2,40 la câștigarea grupei). Vine după o prestație modestă la ultimul Mondial, locul 22 la final, în timp ce pentru Olimpiadă nu a reușit să prindă un loc.
  • Muntenegru (cu o cotă de 15.00). La Mondialul din 2019 Muntenegru nu a făcut față nivelului jocului într-o grupă cu Brazilia, Grecia și Noua Zeelandă, declarându-se învinsă în fiecare din cele 3 meciuri;
  • Georgia
  • Belgia (ambele cu o cotă de 20.00)
  • Bulgaria, outsiderul absolut al grupei, care dacă va ocupa prima poziție le va multiplica de 50 de ori banii celor ce aleg să mizeze pe ea.


GRUPA B

  • Slovenia, campioana en-titre și una din marile favorite la trofeu, cotată cu 2,25 la câștigarea grupei. Surprinzător, echipa nu s-a calificat pentru Mondialul din 2019 dar a avut o prestație solidă la Olimpiada din 2020 (chiar dacă nu a câștigat nici o medalie în final), impunându-se în grupe contra Argentinei, Spaniei și gazdei Japonia;
  • Franța, câștigătoarea medaliei de bronz la edițiile din 2019 și 2014 ale Mondialului de Baschet, dar și a medaliei de argint la Olimpiada din 2020. Naționala alb-albastră va vrea să demonstreze acum și la Europeanul de Baschet, după un modest loc 12 la ediția din urmă cu 5 ani. Este cotată cu 2.80 la câștigarea grupei.
  • Lituania, pentru care Superbet oferă o cotă de 5.0 la câștigarea grupei. La ultimul mondial Lituania a produs surpriza terminând grupa deasupra Canadei și fiind apoi foarte aproape să repete surpriza și contra Franței (a pierdut în final cu 75-78 și nu a mai reușit să avanseze în faza următoare).
  • Germania, cu o cotă de 9.00 oferită de casele de pariuri dar pentru care sorții nu au fost deloc favorabili cu o asemenea grupă. Fără vreun rezultat notabil la ultimul European, la Mondial sau la Olimpiadă, șansele nu sunt tocmai în favoarea unei țări a căror performanțe se leagă mai mult de fotbal.
  • Bosnia, care are o cotă de 80.00 și aproape nici o șansă să prindă un loc în primele 4;
  • Ungaria, văzută de specialiști cu o șansă de unu la 200 să revendice supremația grupei.

Cu 3 favorite la câștigarea trofeului prezente în Grupa B, aceasta va fi cu siguranță cea mai intensă, iar toată acțiunea se vede live prin livestreamul Superbet.


GRUPA C

  • Grecia. Cu un lot extrem de talentat, naționala elenă nu a reușit nimic impresionant nici la ultimul European de Baschet și nici la ultimul Mondial, acolo unde a ratat prezența în sferturi, ceea ce a dus și la absența de la Olimpiada din Japonia. Bookmakeri Superbet merg însă în continuare pe mâna ei și îi oferă o cotă de 1,60 la câștigarea grupei.
  • Italia are o cotă de 3.85 și ar putea fi cel mai interesant pariu pentru o câștigătoare de grupă. Cu un onorabil loc 10 la ultimul Mondial și locul 5 la Olimpiadă, Italia poate răsturna calculul hârtiei și să câștige chiar această grupă;
  • Croația, o altă echipă ce nu a participat nici la Mondial și nici la Olimpiadă, este cotată cu 5.50 la prima poziție;
  • Ucraina, care cel mai probabil va ocupa poziția a 4-a la finele fazei grupelor, are o cotă de 80.0 să reușească minunea și să câștige grupa.
  • Marea Britanie, cotată la 100 și cu șanse destul de mici să prindă un loc de top 4
  • Estonia, cotată cu 125, calul de bătaie al grupei.


GRUPA D

  • Serbia, favorită autoritară a grupei, care are o cotă de doar 1.22 pentru a se impune. Sârbii au arătat bine și la ultimul Mondial, unde au terminat peste Italia și au învins SUA. Serbia este și favorita principală a turneului, cu o cotă de 4.75 pentru aurul european.
  • Cehia, una dintre gazdele Europeanului, cotată cu 10.00 pentru prima poziție. Cehii au ajuns și ei până în sferturi la ultimul Mondial și au prins chiar și un loc la Olimpiadă, astfel că sunt printre echipele care vor emite fără doar și poate pretenții la un loc în turul următor.
  • Israel, care are o cotă de 12.0. Israelul nu a participat la ultimele întreceri majore și va avea cu siguranță de suferit în fața mai bine cotatelor Serbia și Cehia.
  • Finlanda și Polonia, ambele cotate cu 20.00 pentru primul loc, care vor duce o luptă interesantă pentru un loc în optimi.
  • Marea Britanie, outsiderul absolut al grupei, cu o cotă de 70.0 pentru avansarea în faza eliminatorie.


SUPERSTARURILE DIN BASCHET SE VĂD PE SUPERSTREAM LA SUPERBET

Nikola Jokic – Serbia

Liderul Serbiei va fi actualul MVP al NBA, Nikola Jokic.

Pivotul în vârstă de 27 de ani de la Denver Nuggets a reprezentat ultima dată Serbia la FIBA World Cup 2019 din China și nu a făcut un secret din ambițiile sale pentru națională.

O prezență puternică la EuroBasket și calificarea la FIBA World Cup 2023 sunt obiective obligatorii după ce Serbia a ratat participarea la Tokyo 2020.

Și dacă există un om care poate livra asta pentru țara sa, acela este Jokic.

În acest an, în cel de-al șaptelea sezon din NBA, el a confirmat a treia selecție în prima echipă All-NBA în patru ani; a patra apariție consecutivă la All-Star; a devenit primul din istoria NBA care a atins 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări și 500 de pase decisive de către un singur jucător și a primit onoarea de a deveni al 13-lea câștigător consecutiv al premiului MVP din istoria ligii.

Jucătorul de la Nuggets și-a etalat calitățile de învingător în urmă cu doar câteva zile, în cadrul unui meci de calificare extrem de așteptat între Serbia și Grecia, în care a jucat Giannis Antetokounmpo (și el fost de două ori MVP al NBA).

Într-o confruntare a titanilor din NBA, "Jokerul" a fost cel care s-a impus în cele din urmă, conducând Serbia la o victorie cu 100-94 în prelungiri la Belgrad, cu 29 de puncte, opt recuperări și șase pase decisive, în ciuda faptului că Antetokounmpo a reușit 40 de puncte.

În prelungiri, Jokic a revenit la viață cu șase puncte consecutive pentru a pune capăt speranțelor grecilor de a obține o victorie valoroasă în deplasare.

Cu o săptămână înainte, el a avut 26 de puncte, 12 recuperări și șase pase decisive, în timp ce Serbia a fost învinsă cu 97-92 în prelungiri, într-o revanșă a acelei finale de Eurobasket din 2017, în capitala Sloveniei, Ljubljana.

Jokic este principalul om al Serbiei, care încearcă să obțină primul titlu de când fosta Iugoslavie a triumfat în 2001. Este cotat de Superbet cu 5.00 pentru a obține statutul de MVP al turneului, fiind devansat doar de Luka Doncic.

Luka Doncic – Slovenia

Doncic avea doar 18 ani și evolua la Real Madrid când Slovenia a câștigat ultimul EuroBasket în 2017.

Relativ necunoscut la acea vreme, Doncic s-a remarcat ca un jucător de urmărit după ce a avut o medie de 14,3 puncte, 8,1 recuperări și 3,6 pase decisive pentru a câștiga un loc în echipa All-Tournament Team.

După ce a condus-o pe Real Madrid la titlurile din Liga ACB și Euroliga, Doncic a fost selectat al treilea la general în NBA Draft 2018 de către Dallas Mavericks, unde a înflorit și s-a transformat într-un superstar.

Doncic este un nume pe buzele tuturor în NBA, dar reprezentarea țării sale înseamnă mai mult decât orice pentru tânărul tunar.

Apărarea titlului nu va fi ușoară pentru Slovenia, dar cu Goran Dragic, cel mai bun jucător al EuroBasket 2017, Vlatko Cancar de la Denver Nugget și Mike Tobey, un jucător remarcabil din Euroligă, alături de el, Doncic le va oferi o șansă sănătoasă la trofeu.

Și, după cum au arătat cele 34 de puncte, șase recuperări și nouă pase decisive în recenta victorie amicală împotriva Serbiei, el este foarte capabil să asigure Sloveniei un nou succes consecutiv la Eurobasket.

Doncic este și principalul favorit la titlu de MVP, cotat de Superbet cu 4.75

Rudy Gobert – Franța

După ce a luat argintul la Tokyo 2020 și a învins Statele Unite în faza grupelor, Franța se numără printre favoriții pentru EuroBasket 2022.

Ei se mândresc cu o mână de jucători din NBA în lotul lor, în frunte cu Rudy Gobert, care a provocat o undă de șoc în acest sport prin transferul său la Minnesota Timberwolves din luna iulie.

Numit în echipa All-Defensive Team din NBA în ultimele șase sezoane la Utah Jazz, precum și revendicând titlul de Jucătorul defensiv al anului în NBA în 2018, 2019 și 2021, Gobert este unul dintre cele mai valoroase atuuri ale Les Bleus.

Dacă asociem abilitățile sale prolifice de apărare cu relația sa pe teren cu Evan Fournier, de la New York Knicks, un alt jucător cunoscut pentru că a prins viață pentru echipa Franței, Gobert și Franța se vor opri în timp ce se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de acasă din 2024.

Cu o cotă de 15.00, este al cincilea favorit la titlu de MVP.