Meniu

Elveția - Spania

Profită elvețienii de forma slabă a ibericilor?

Luis Enrique nu prea reușește să redreseze corabia spaniolă către culmile succesului, dar e drept că nici fondul de jucători nu îl ajută. Spania luptă pentru calificarea în semifinalele Ligii Națiunilor, dar deplasarea din Elveția este extrem de delicată. Nu ar mira deloc dacă gazdele ar rămâne neînvinse.

Fosta campioană mondială din 2010 nu mai are jucătorii care să impresioneze, așa cum o făceau pe vremuri Xavi, Iniesta, David Silva, Torres sau Villa. E adevărat că Spania are încă jucători buni spre foarte buni, dar la nivelul de elită la care aspiră ibericii, Canales, Morata sau Gerrard parcă nu sunt îndeajuns.

Ultima victorie în deplasare a venit pe Arena Națională

Pentru spanioli, meciurile jucate în deplasare au început să devină o veritabilă corvoadă. Cifrele nu mint și ne spun că ultimul joc pe care spanioli l-au câștigat pe teren străin este cel de la București, din septembrie anul trecut, atunci când România a pierdut cu 1-2, dar ar fi putut egala în prelungiri atunci când Andone a lovit doar bara.

De atunci, tripla campioană europeană a mai apărut pe terenuri străine de șase ori și nu a reușit să câștige niciodată. Indiferent că adversarul s-a numit Suedia, Norvegia, Germania, Portugalia, Olanda sau Ucraina, băieții lui Luis Enrique nu mai găsesc capacitatea de a se automotiva.

Elveția i-a bătut chiar la Mondialul din 2010

Semifinalistă în ediția de anul trecut a Ligii Națiunilor, Elveția are capacitatea de a scoate rezultate importante cu echipele mari ale continentului. A demonstrat-o cu Germania, contra căreia n-a pierdut (1-1 acasă și 3-3 în deplasare), dar și contra Belgiei (5-2), fiind singura echipă care îi învinsese pe flamanzi de la Cupa Mondială până în luna octombrie a acestui an.

În plus, Elveția poate chiar să aibă ascendentul moral în fața Spaniei, pe care au învins-o cu 1-0 la Mondialul din Africa de Sud și le-a încheiat practic spaniolilor o serie invincibilă ce dura de aproape trei ani.

Pentru că știe cum e să încurci Spania, dar și pentru că are o echipă destul de valoroasă, ne așteptăm ca gazdele să nu piardă sâmbătă seara și să profite astfel de momentul mai puțin fericit prin care trec ibericii.

PUNCTE CHEIE:

  • Spania nu a învins în cele mai recente șase deplasări, interval în care a strâns cinci egaluri și o înfrângere
  • Ibericii au încasat gol în 13 din precedentele 16 deplasări, însă doar în trei rânduri au scos mingea din plasa mai mult de o dată (câte trei goluri primite de fiecare dată)
  • Elveția are o victorie și un egal în ultimele trei meciuri directe, iar înfrângerea din Liga Națiunilor a fost la limită. Golaverajul în acest scurt interval este de 2-2
  • Gazdele au o singură înfrângere în cele opt meciuri pe care le-au disputat pe teren propriu din 18noiembrie 2019 și până acum