Meniu

22 Septembrie, la 21:45. Ronaldo are poftă de goluri!

La trei zile după ce și-au reluat ostilitățile în Premier League, Manchester United și West Ham se pregătesc de luptă în turul al treilea al Cupei EFL, miercuri seara, pe Old Trafford. Elevii lui Ole Gunnar Solskjaer au obținut duminică o victorie cu 2-1 în fața Ciocănarilor, chiar la Londra, nimeni altul decât Jesse Lingard marcând golul victoriei.

Ronaldo și Lingard, în mare formă

Trebuia doar să fie Jesse Lingard pe London Stadium. După ce a propulsat West Ham în Europa League în sezonul trecut și a rămas în cele din urmă pe Old Trafford, în ciuda interesului puternic din partea echipei lui David Moyes, internaționalul englez a pus capăt startului fără înfrâgnere al lui West Ham în campionat cu un gol în minutul 89.

Golul lui Lingard a venit după ce Cristiano Ronaldo a egalat după deschiderea scorului de către Said Benrahma, dar domnul de încredere Mark Noble, venit de pe bancă, a avut o ocazie de aur pentru a salva un punct din penalty, practic la ultima fază a meciului, dar David de Gea a reținut șutul veteranului înainte de a fi asaltat de coechipierii săi și de manager.

Revenind după dezamăgirea din Liga Campionilor în fața lui Young Boys în mod ideal, United a adunat 13 puncte din cele 15 oferite în sezonul 2021-22 al Premier League, deși rămâne în urma lui Chelsea și Liverpool la diferența de goluri.

De asemenea, Diavolii Roșii au marcat nouă goluri în cele două victorii pe teren propriu cu Newcastle United și Leeds United, dar sigur nu uită că ultimele două înfrângeri în Cupa EFL - ambele împotriva lui Manchester City - au avut loc pe Old Trafford în semifinalele edițiilor 2019-20 și 2020-21.

În timp ce terminarea unei secete de cinci ani în Cupa EFL poate fi tentantă pentru unii, cursa incredibil de descurajantă a lui United în liga și Liga Campionilor va avea prioritate în următoarele săptămâni, astfel încât perspectivele lui West Ham de a răzbuna înfrângerea din weekend nu sunt atât de nerealiste. Totuși, cu Ronaldo ajuns la 4 goluri în doar 3 meciuri de la revenire și cu o poftă uriașă de a marca, nu ar surprinde deloc să vedem goluri din partea gazdelor.

Neisnpirația lui Moyes

Antrenorul Ciocănarilor, David Moyes, a insistat că nu regretă că l-a trimis pe Noble să execute ultima lovitură de pedeapsă duminică, dar fostul antrenor al Diavolilor Roșii și-a văzut acum echipa ajunsă la trei meciuri fără victorie în Premier League.

West Ham a reluat de unde a rămas în sezonul trecut cu un start exploziv în sezonul 2021-22 - zdrobind Newcastle United și Leicester City - în timp ce aventura europeană a început de asemenea în mod ideal, cu un succes cu 2-0 în Europa League împotriva lui Dinamo Zagreb.

Cu toate acestea, West Ham a adunat doar două puncte din ultimele trei meciuri din Premier League și a coborât pe locul opt în clasament, deși o deplasare la o echipă neperformantă a lui Leeds United s-ar putea dovedi a fi o ocazie excelentă pentru a începe un fel de revigorare.

Cele mai recente două participări ale lui Hammers în Cupa EFL le-au adus înfrângeri zdrobitoare în deplasare la Oxford United și Everton în turul al treilea și, respectiv, al patrulea, și nu au reușit să treacă de turul patru din campania 2017-18, când Arsenal i-a trimis la plimbare în sferturile de finală.

Înfrângerea lui West Ham cu 2-1 din weekend a reprezentat a patra înfrângere consecutivă împotriva Diavolilor Roșii în toate competițiile și au trecut 14 ani de când au câștigat ultima dată pe Old Trafford, cu acel memorabil gol marcat de Carlos Tevez în ultima etapă a sezonului 2006-07 din Premier League. Cu siguranță West Ham caută să repare acest palmares și avem speranțe mari că vom asista măcar la un gol din partea oaspeților.PUNCTE CHEIE:

  • 12 din ultimele 13 meciuri oficiale ale lui United au adus goluri la ambele porți;
  • United are un singur meci din ultimele 24 în care nu a marcat;
  • Ultimele 7 meciuri jucate acasă de United au consemnat pariul GG;
  • West Ham are un singur meci din ultimele în care nu a reușit să înscrie;
  • Ambele echipe au marcat în 11 din ultimele 16 meciuri oficiale ale lui West Ham.