Meniu

Dortmund – FC Brugge

ÎNCHID IAR GAZDELE POARTA LUI BURKI?

Tinerii Borussiei Dortmund încep să-și vândă scump pielea, iar antrenorul Lucien Favre are o misiune foarte grea în a alege titularii. Marți, vicecampioana Germaniei primește vizita lui FC Brugge și, cu puțină concentrare, poate să câștige fără să primească gol.

Erling Haaland forțează epuizarea superlativelor cu evoluțiile sale, iar Reyna și Bellingham arată tot mai bine pe măsură ce sezonul trece. De parcă distribuția tinerească a lui Dortmund nu impresiona deja, sâmbătă a debutat și puștiul-minune de 16 ani Youssoufa Mokoko.

Dortmund primește tot mai rar gol

Jucătorul născut în Camerun a jucat cinci minute în partida câștigată de Borussia cu 5-2 pe terenul lui Hertha Berlin. Conduși la pauză, elevii lui Favre s-au recalibrat în repriza a doua, iar Haaland a făcut din nou spectacol. Norvegianul a marcat de patru ori, iar la final îi reproșa în glumă antrenorului că nu l-a lăsat pe teren până la final.

Dar golurile și ofensiva nu reprezintă singurul capitol la care trupa din Dortmund stă bine în acest sezon. Defensiva nemților stă aproape la fel de bine precum atacul, dovada stând în cele opt meciuri în care Borussia nu a primit gol în acest sezon. Printre echipele care nu au reușit să marcheze în poarta lui Roman Burki se numără Monchengladbach (4-0), Zenit (2-0), Schalke (3-0) și chiar Brugges (3-0)

Brugge rămâne totuși o nucă tare pentru multe echipe de pe continent, lucru valabil și pentru campionatul intern, acolo se află pe locul 1, dar concurența e mult mai slabă decât cea din Liga Campionilor. Singura perioadă în care s-a capotat a fost cea care a împletit partidele din Champion cu cele din campionat. În acest timp, victoria albastru-negrilor cu Zenit (2-1) a fost singura într-un interval de șase partide.

În aceste condiții, dar mai ales pentru că Dortmund e într-o formă mare, vom miza pe o victorie fără gol primit a gazdelor.

PUNCTE CHEIE:

  • Exceptând meciurile cu Bayern Munchen, Borussia a câștigat fără să primească gol ultimele patru partide jucate acasă (golaverajul pentru cele patru jocuri este 12-0)
  • Dortmund a reușit să nu primească încaseze gol în opt din cele 13 partide pe care le-a disputat în acest sezon în toate competițiile
  • Vicecampioana Germaniei a întâlnit Brugge de trei ori în ultimii doi ani și nu a primit gol. Are două victorii și un egal în directele cu belgieni, golaverajul fiind 4-0
  • Belgienii nu au reușit să marcheze în șapte din precedentele 15 partide pecare le-au disputat în grupele Ligii Campionilor în ultimele trei