Meniu

DJURGARDEN – CFR CLUJ

Campioana României nu pierde cu adversarii mai slabi cotați. De obicei...

Dan Petrescu s-a plâns după tragerea la sorți a turului 3 preliminar din Europa League, motivul invocat de tehnician fiind ghinionul pe care echipa sa îl are la evenimentele de acest gen. O analiză mai atentă a contextului în care se dispută această partidă relevă însă o superioritate destul de liniștitoare a campioanei României.

Djurgarden a câștigat ultima ediție a campionatului suedez, primul din 2005 încoace, însă acesta s-a terminat în noiembrie 2019. De atunci, multe lucruri s-au schimbat și nu în bine pentru reprezentanta nordicilor. În acest sezon, Djurgarden este pe locul 5 după două treimi din campionat, la nouă puncte în spatele liderului Malmo, și se chinuiește să prindă măcar un loc de cupă europeană.

De cealaltă parte, CFR Cluj continuă să facă ce s-a obișnuit de vreo trei sezoane încoace. Adică să câștige și, mai ales, să nu primească gol. În fața unui adversar relativ modest, campioana României poate să stea mult mai liniștită decât a stat în fața unor adversari precum FC Sevilla, Lazio sau Celtic, contra cărora a arătat un nivel valoric extrem de ridicat. În atare condiții, este greu de crezut că o echipă precum CFR, care depinde de banii pe care o participare în grupele Europa League, se va încurca.


KEY POINTS:

  • CFR Cluj a primit gol doar în trei din precedentele 12 deplasări și are un golaveraj de 21-4 în tot acest interval
  • Djurgarden a încasat cel puțin un gol în ultimele șase partide disputate pe teren propriu
  • Campioana României are poarta intactă în cele mai recente trei jocuri oficiale, golaverajul în acest interval fiind de 3-0
  • Campioana Suediei a câștigat un singur meci din ultimele șase oficiale, golaverajul fiind de 7-10