Meniu

Dinamo – Viitorul

MAI AU “CÂINII” COMBUSTIBIL PENTRU ÎNCĂ UN MECI BUN?

Dinamo este pe marginea prăpastiei, iar senzația de vertij pare să se accentueze pe zi ce trece. Cosmin Contra a fost anunțat că va fi demis în următoarele zile, iar jucătorii zbiară în continuare după salarii, astfel că situație pare propice pentru un nou succes al Viitorului în Ștefan cel Mare.

Când au fost salvați de la retrogradare de FRF prin schimbarea sistemului competițional al Ligii 1, dinamoviștii au răsuflat ușurați. Apoi, când spaniolul Pablo Cortacero a preluat conducerea echipei și anunța investiții de zeci de milioane de euro, mulți au început chiar să spere că Dinamo va reveni în fruntea fotbalului din România. Și, cum jucătorii cu CV-uri destul de interesante au început să apară în curtea clubului alb-roșu, lucrurile păreau să intre în sfârșit pe făgașul normal.

Se vede falimentul la Dinamo

Din păcate pentru suporterii “câinilor”, dar și pentru fotbalul românesc, cuvântul de ordine în tabăra dinamovistă este unul singur acum: fiasco! Datoriile se strâng din toate direcțiile, salariile sunt doar un vis frumos, iar o eventuală depunctare a fost evitată momentan doar grație unui avans cerșit, efectiv, de Bogdan Bălănescu deținătorilor drepturilor TV. Situația din birouri este groaznică, Cortacero a fost degradat din funcția de președinte CA de membri încă loiali suporterilor, iar jucătorii caută modalități să plece și să-și recupereze banii munciți.

În acest context, e greu de vorbit de tactică, rezultate sau, mai pe scurt, viitor. Dinamo pare să fie o istorie cu un final deja știut, dar amânat încontinuu, asta doar dacă în al 12-lea ceas spaniolii care au pus mâna pe club nu fac acea injecție de capital imperios necesară pentru supraviețuirea clubului.

Viitorul i-a “perpelit” mai mereu pe dinamoviști

Cum Cosmin Contra are zilele numărate, singurul lucru care poate împiedica Viitorul să obțină o victorie și, implicit, calificarea în faza următoare a Cupei României este o reacție de orgoliu a dinamoviștilor. Dar acest lucru s-a întâmplat deja în fața celor de la Voluntari (3-0), prima victorie din mandatul fostului selecționer, iar “combustibil” moral nu pare să mai existe.

Viitorul, de cealaltă parte, s-a confruntat cu mai multe cazuri de Covid, dar a început să arate oricum tot mai bine. După startul mai anevoios de sezon, trupa antrenată de Ruben de la Barrera a început să strângă victoriile și în campionat se află acum pe locul 7. Printre victime s-au numărat Astra, Voluntari, Poli Iași și chiar Dinamo. În meciul direct jucat în urmă cu trei săptămâni, echipa din Ovidiu a învins Dinamo cu 2-1, după ce la un moment a condus chiar cu 2-0, aceasta fiind a patra victorie din ultimele șase confruntări directe.

Pentru că există destule motive care fac diferența în favoarea echipei din Dobrogea, iar cota pentru “2 solist” este una excelentă, merită să ne asumăm riscul acestui pariu. Sau, cel puțin, cel pe calificarea constăneținilor, care au câștigat Cupa României în 2019.

PUNCTE CHEIE:

  • Viitorul are patru victorii și un egal în precedentele șase confruntări directe. Golaverajul în acest interval este de 15-6
  • Constănțenii au un singur eșec în cele mai recente opt partide, interval în care au strâns și patru victorii
  • Echipa patronată de Gică Hagi are două victorii în ultimele trei deplasări
  • Dinamo are cinci înfrângeri și un egal în precedentele șapte partide, singura victorie venind etapa trecută, cu Voluntari
  • Exceptând ultimul meci disputat, “câinii” aveau o serie de 11 meciuri fără victorie pe teren propriu, din care șase sunt înfrângeri