Meniu

DINAMO – UTA

Contra și ai lui vor să arate României de ce este în stare Armada spaniolă

Probabil cea mai mare enigmă a Ligii 1 în acest sezon, Dinamo caută a doua victorie a sezonului tocmai în fața unei formații care nu a câștigat deloc în stagiunea actuală: UTA. Spaniolii aduși în masă de Cosmin Contra și conducerea iberică a echipei sunt așteptați să joace din nou un rol important în desfășurarea evenimentelor.

UTA nu își reconfirmă statutul de revelație

“Câinii” au un obiectiv declarat în acest sezon: accederea în play-off-ul competiției interne. Și, cum startul a fost unul ratat, Sorescu, Rici Grigore și colegii lor cu experiență în campionatul spaniol nu-și mai piermit pași greșiți. Iar meciurile precum cel cu UTA ar trebui să reprezinte teste trecute cu brio pentru dinamoviști, asta dacă vor să nu mai tremure din nou pentru un loc în primele 6 la finalul sezonului regulat.

Echipa din Arad a fost surpriza plăcută a sezonului precedent din Liga 1. Formația antrenată de Lazlo Balint a dominat autoritar eșalonul secund și nu a avut mari emoții în privința promovării. Nou-promovata arată însă semnele lipsei de experiență și chiar a valorii pentru acest nivel și nu reușește să se regăsească în acest start de sezon. Îi va da Dinamo această șansă? Șansele în acest sens nu sunt foarte mari.


KEY POINTS:

  • Dinamo e în revenire de formă, a câștigat primul meci al sezonului chiar etapa trecută, iar orice zi în plus înseamnă o omogenitate crescută pentru trupa lui Contra
  • UTA nu a câștigat niciun meci în acest sezon al Ligii 1 și are un bilanț de trei egaluri și o înfrângere
  • Arădenii nu au dat gol în trei din cele patru meciuri, situația fiind identică și în cazul lui Dinamo
  • Roș-albii au luat gol în toate meciurile de până acum