Meniu

Dinamo – FC Voluntari

VA FI TAXATĂ DE OASPEȚI DEGRINDOLADA DE LA DINAMO?

Neplătiți de luni bune și cu jucători care deja caută de plece, la două luni de la sosire, Dinamo trăiește extrem de periculos. “Câinii” sunt, practic, ai nimănui, iar criza de la echipă continuă să se adâncească. Voluntari este, deci, favorită și are șanse mari să plece chiar cu trei puncte de la acest meci.

În vară, după ce echipa fusese preluată de brigada spaniolă condusă de Pablo Cortacero, erau puțini cei sceptici. Cei mai mulți dintre fanii dinamoviști exultau ascultând naivi discursurile rostite de cei implicați în noua conducere. Faptul că antrenor a fost numit Cosmin Contra, deși Gigi Mulțescu salvase echipa de la retrogradare sezonul trecut, nu a dat de gândit nimănui.

Contra și jucătorii forțează plecarea

Acum, la două luni distanță, perdeaua de fum s-a risipit, iar în peisaj nu mai apare niciun om care să-și asume responsabilitatea administrativă și financiară la Dinamo. Datoriile care cresc de la zi la zi, în special salariile angajaților, iar unii fotbaliști au ajuns cu psihicul la pământ.

În aceste condiții, mai toți caută o cale de scăpare, inclusiv Cosmin Contra. Antrenorul susține că nu a încasat niciun euro până acum și e deja în negocieri cu directorul sportiv al clubului pentru a rezilia contractul. Fostul selecționer le-a transmis șefilor că nu dorește plata întregului contract ci doar salariul pe cele trei luni, adică un “mizilic” de 90.000 de euro.

Și jucătorii se pare că își caută deja echipe și și-au informat impresarii despre dorințele lor. În plus, de comun acord cu staff-ul tehnic, se pare că s-a decis să nu se mai intre în cantonamente înaintea partidelor de campionat. Până acum, acest obicei nu a funcționat oricum, pentru că Dinamo are după zece meciuri doar o singură victorie, 3-1 la Gaz Metan, și trei egaluri, toate 1-1: cu Harmannstadt, UTA și Astra.

Voluntari a bătut-o pe FCSB

De partea cealaltă, Mihai Teja pare să facă o treabă bună la Voluntari, însă fotbaliștii pe care-i antrenează sunt extrem de inconstanți. Ilfovenii au început bine campionatul, cu trei meciuri fără înfrângere, din care două au fost victorii (3-1 cu Gaz Metan și 2-1 cu FCSB), dar următoarele șase meciuri au mai adus doar trei puncte: 3-2 la Astra.

În rest, cinci înfrângeri, dar unele la nume importante precum Craiova (1-2), CFR Cluj (0-1) sau Viitorul (0-2). Ultima etapă a însemnat însă și revenirea printre vii, pentru că un 4-0 în sistem de corecție administrat Iașiului s-ar putea să fi venit cu un suflu de revigorare printre ilfoveni.

Echipa lui Teja are destule ingrediente necesare în componență și tocmai de aceea credem că ilfovenii pot să bată vineri seara. Dacă va continua tot pe aceeași linie și nu își va ridica nivelul rapid, Dinamo este în mare, mare pericol.

PUNCTE CHEIE:

  • Dinamo are doar un punct obținut în ultimele șase etape, după cinci înfrângeri la rând, trei fără gol marcat, și un egal cu Astra. Golaverajul în acest timp e jenant: 4-10
  • Alb-roșii au strâns 11 partide oficiale consecutive fără succes pe propriul teren, interval în care golaverajul este de 6-15
  • Din 17 meciuri directe, doar unul singur s-a terminat egal. Voluntari a câștigat două din ultimele partide cu Dinamo, care sunt, de altfel, singurele succese ale ilfovenilor contra roș-albilor
  • Oaspeții au înscris în ultimele trei deplasări și au cinci goluri în această perioadă