Meniu

17 Decembrie. CFR Cluj trece și de Dinamo și continuă bătălia pentru titlu

CONTINUĂ CAMPIOANA REVENIREA ȘI CONTRA “CÂINILOR”?

CFR Cluj și-a revenit de la instalarea lui Edi Iordănescu în postura de antrenor și a reușit să lege deja două victorii în Liga 1. Joi, campioana se deplasează pe terenul lui Dinamo, o altă echipă în formă la acest moment, dar ardelenii sunt superiori la aproape toate capitolele și, astfel, ne așteptăm la o victorie din partea lor.

Dinamica rezultatelor obținute de “câini” este extrem de curioasă, mai ales dacă plasăm traseul recent în conjunctura generală în care se află clubul. Oricât de impresionantă ar fi însă seria de victorii a roș-albilor, joi vor avea cel mai greu test al sezonului, pentru că întâlnesc poate cea mai solidă și echilibrată echipă din România.

Victoria cu FCSB confirmă supremația campioanei

Finalul de mandat al lui Dan Petrescu pe banca celor de la CFR Cluj nu a fost cel mai fericit, mai ales că se ajunsese într-un punct al colaborării în care niciuna din părți nu mai voia să continue parteneriatul. Campion de trei ori la rând cu vișiniii, “Bursucul” a lăsat echipa cu numai o victorie în ultimele șapte meciuri (2-0 cu FC Argeș) și cinci înfrângeri (două acasă, în Liga 1, cu Gaz Metan – 1-2 și UTA – 0-1).

Despărțirea s-a produs însă rapid, iar noul antrenor, Edi Iordănescu, a reușit cel puțin pentru moment să recondiționeze mental o echipă ce părea în derivă. Un 2-0 la Iași, cu Poli, a fost urmat de o prestație foarte bună la Berna, acolo unde CFR avea nevoie de victorie pentru a califica în primăvara Europa League. Din păcate pentru reprezentanta României, arbitrul a acordat un penalty inexistent în minutul 90, când clujenii conduceau cu 1-0, iar partida s-a rupt acolo și a fost pierdută cu 1-2.

Etapa trecută, a venit însă primul test intern serios pentru Iordănescu, iar rezultatul a fost unul excelent. FCSB, cea care venise pe un val de opt victorii consecutive, a fost învinsă destul de convingător cu 2-0, iar CFR a arătat că are combustibil pentru un al patrulea titlu consecutiv. În deplasare, clujenii au cinci victorii și un egal (1-1 cu Viitorul), iar printre învinse se numără Clinceni (2-1), Astra (0-2) sau Voluntari (0-1).

Dinamo mai joacă doar pentru suporteri

În tabăra “câinilor”, nu se știe cum, s-a instalat un soi de calm acum că e aproape clar că nu vor primi niciun ban din partea conducerii până la Crăciun. Fotbaliștii lui Dinamo au luat decizia să joace cel mai bun fotbal posibil până la pauza de iarnă și asta pentru că suporterii au făcut eforturi nenumărate ca să le mai ofere câte o primă în ultime vreme.

După ce în primele zece etape reușise să câștige doar o singură dată, cu Gaz Metan (2-1), alb-roșii au reușit să strângă trei victorii la rând în ultimele runde ale Ligii 1: 3-0 cu Voluntari, un 1-0 norocos cu FC Argeș și 4-1 cu Poli Iași. Pe lângă aceste succese, Dinamo a reușit s-o elimine și pe Viitorul din Cupa României.

Totuși, este de notat că echipele contra cărora “câinii” au jucat recent nu intră în aceeași categorie valorică unde se află CFR Cluj, astfel că meciul de joi va fi mult mai dificil. Cum campioana luptă pentru un al patrulea titlu consecutiv, ne așteptăm să tragă serios pentru cele trei puncte, iar cota pe care a primit-o atrage atenția.

PUNCTE CHEIE:

  • CFR Cluj are cinci victorii și un egal în precedentele confruntări directe, timp în care Dinamo a marcat o singură dată (golaverajul în acest timp e 10-1);
  • Campioana a strâns patru victorii și un egal în ultimele șase deplasări în Ștefan cel Mare din Liga 1, partide în care a primit gol doar la singura înfrângere (9-2 e golaverajul intervalului);
  • Dinamo are o serie de cinci meciuri fără înfrângere, din care ultimele patru sunt victorii (golaveraj 12-2 în acest interval);
  • “Câinii” au câștigat ultimele două meciuri jucate acasă în Liga 1, dar înaintea acestora a avut o serie de zece jocuri fără succes (cinci înfrângeri și cinci remize);
  • CFR e neînvinsă în deplasările din actualul campionat Are cinci victorii, un egal și patru partide în care nu a primit gol (golaveraj 10-2).