Meniu

Dinamo București - Universitatea Craiova

A reușit Cosmin Contra magia în pauză sau continuă seria invincibilă a oltenilor?

Dinamo se recompune după trei sezoane în derivă precum un puzzle în mâinile unui copil. Cosmin Contra are misiunea delicată de a asambla câteva piese fine într-un angrenaj performant, iar Craiova pare testul suprem al momentului. Fără doi jucători de bază, oltenii vor să arate că au rămas cu destulă forță ofensivă.

Universitatea Craiova a reușit anul trecut să mai urce o treaptă în ierarhia Ligii 1 și, chiar dacă a pierdut titlul în ultima etapă, contra celor de la CFR, a reușit să formeze un nucleu performant. În acest sezon, în jurul acelui nucleu s-au adus câteva piese, iar rezultatul s-a tradus în șase victorii consecutive în Europa.

Au plecat piesele importante din atac

Elvir Koljic, accidentat, și Valentin Mihăilă, transferat la Parma, au lăsat echipa lui Cristiano Bergodi fără cele mai importante nume din zona atacului. Dacă absența bosniacului este de lungă durată, el suferind o fractură de peroneu, plecarea aripii stânga de 20 de ani a adus în visteria clubului aproximativ 8 milioane de euro.

Cu acești bani, au fost aduși pe ultima sută a perioadei de mercato patru jucători importanți. Ofosu și tânărul Cîmpanu de la Botoșani, căpitanul Voluntariului, Mihai Căpățînă, și un vârf croat masiv, Ivan Mamut.

Aceștia li se adaugă lui Marius Constantin, Alexandru Tudorie, Paul Papp și Vladimir Screciu și completează o vară destul de agitată pe piața transferurilor pentru olteni.

Dinamo a reușit transferul verii

De partea cealaltă, schimbările de linii s-au petrecut la Dinamo pe toate planurile. Noul patronat spaniol a început să-și aducă proprii oameni în conducere, inclusiv pe banca tehnică, prin instalarea lui Cosmin Contra. Fostul selecționer a primit misiunea de a forma o echipă din jucători cu CV-uri importante aduși cu nemiluita în ultimele luni.

Pe unii, suporterii dinamoviști și nu numai au apucat să-i vadă deja. Pe cel mai important, însă, nu, pentru că a semnat chiar în ultimele ore ale perioadei de transferuri și va debuta contra Craiovei.

Vorbim aici de Aleix Garcia, un mijlocaș de creație spaniol de 23 de ani care a fost adus direct la Manchester City, acolo unde a jucat câteva meciuri în urmă cu patru sezoane, după care a fost împrumutat în Spania sau Belgia. Internațional la naționalele de juniori ale “Furiei Roja”, Garcia este văzut de toată lumea de la Dinamo drept cel mai strălucitor transfer din acest sezon.

Rămâne de văzut cât timp îi va lua lui Contra să pună bazele unei formații care să se bată cu șanse la play-off, dar momentan banii ar trebui să fie pe Craiova. În orice caz, e de așteptat ca Dinamo să arate mai bine de la meci la meci, însă cum “găurile” din defensivă vor fi cel mai greu de acoperit, ne așteptăm la o partidă cu goluri de ambele părți pe Național Arena.


KEY POINTS:

  • Universitatea Craiova a câștigat toate cele șase partide programate în acest campionat și are un golaveraj de 12-3
  • Ultimele trei deplasări ale oltenilor s-au terminat cu pariul “GG3+” bifat (golaveraj 7-4 și o medie de 3,66 de goluri pe meci)
  • Patru din cele mai recente cinci partide jucate de Dinamo pe propria arenă s-au terminat GG
  • Roș-albii au primit gol în ultimele zece întâlniri de acasă, însă doar de două ori mai mult de unul
  • “Câinii” nu au mai câștigat un joc oficială acasă din februarie 2020, când au învins FCSB cu 2-1. De atunci, au jucat nouă meciuri oficiale și au pierdut cinci