Meniu

FRANȚA, PRIMA VICTORIE DIN GRUPĂ

După ce și-a văzut spulberate speranțele de a obține două titluri consecutive în UEFA Nations League, Franța își reia joi seară sarcinile din Grupa 1 a Ligii A, acasă cu Austria.

Les Bleus se confruntă cu perspectiva unei retrogradări umilitoare în Liga B, în timp ce oaspeții lor nu stau mult mai bine, fiind pe locul trei, cu patru puncte în cont, și reprezentând adversarul de depășit pentru Cocoșul Galic.

FRANȚA, FĂRĂ VICTORIE ÎN GRUPĂ

Nici măcar eficiența uimitoare în fața porții a lui Karim Benzema și Kylian Mbappe nu a putut împiedica Franța să rămână fără victorie în toată luna iunie, Didier Deschamps văzându-și echipa cum se prăbușește rapid în partea de jos a clasamentului în grupa A a Ligii Națiunilor.

Indiferent dacă este vorba de programul prea aglomerat al superstarurilor sale sau de un alt motiv, Les Bleus pur și simplu nu s-a consolidat în vară - deși programarea a patru meciuri din Liga Națiunilor imediat după un sezon intern agitat poate că a avut un rol în acest sens - iar locul întâi este acum în afara posibilităților matematice, având de recuperat 7 puncte cu doar 6 rămase în joc.

Luând doar două puncte din primele 12 oferite, Franța a încheiat o lună iunie abisală cu o înfrângere cu 1-0 în fața Croației în a patra etapă, în timp ce Luka Modric a obținut un penalty în minutul cinci, iar naționala carourilor și-a luat parțial revanșa pentru înfrângerea din finala Cupei Mondiale din 2018.

În timp ce coroana Ligii Națiunilor va cădea în curând în poala altei echipe, Franța mai are încă un trofeu al Cupei Mondiale de apărat înainte de sfârșitul anului, Australia, Danemarca și Tunisia încercând să profite de recentele probleme ale Les Bleus în Grupa D.

Franța a îndurat o serie de cinci meciuri fără victorie recent, în 2021, iar acum riscă să sufere trei înfrângeri consecutive pe teren propriu în Liga Națiunilor, ceea ce nu ar face decât să amplifice apelurile pentru ca Zinedine Zidane să-l înlocuiască pe Deschamps în fotoliul fierbinte al Bleus după Qatar.

NICI AUSTRIA NU STRĂLUCEȘTE

O victorie a Austriei în această săptămână ar retrograda oficial Franța în Liga B, dar nici echipa lui Ralf Rangnick nu este încă la adăpost de retrogradare, Das Team rămânând fără victorie în ultimele trei meciuri din Liga Națiunilor în luna iunie.

După ce a deschis turneul 2022-23 cu un succes spectaculos, 3-0 chiar pe terenul Croației, Austria a luat doar un punct din următoarele nouă oferite și a cedat la golurile lui Jonas Wind și Andreas Skov Olsen în înfrângerea cu 2-0 în fața Danemarcei în ultima etapă.

Fără o Cupă Mondială pentru care să se pregătească, Das Team își poate canaliza toată energia competitivă în încercarea de supraviețuire în Liga Națiunilor, iar Rangnick își va pregăti echipa pentru două meciuri amicale cu Andorra și Italia, absente și ele din Qatar, în noiembrie.

O palidă victorie din ultimele șase meciuri în toate competițiile nu reprezintă o lectură pozitivă pentru Das Team înainte de o deplasare pe Stade de France, dar au câștigat cinci meciuri din Liga Națiunilor în deplasare înainte de a ieși pe locul doi în urma Danemarcei.

Oamenii lui Rangnick au fost dezamăgiți de o egalare târzie a lui Mbappe în remiza 1-1 cu Franța în urmă cu trei luni, iar Austria a suferit patru înfrângeri consecutive împotriva Les Bleus în deplasare de la victoria cu 2-1 într-un amical 1965. Totuși, au arătat că știu să marcheze iar Franța este o echipă care suferă clar în defensivă.

Cum pentru francezi nu mai există altă soluție decât atacul iar austriecii nu se vor da așa ușor bătuți pentru a ocupa ultima poziție, anticipăm un meci cu goluri. Cota de 2,10 pentru pariul Ambele Marchează îl face și mai atractiv.

PUNCTE CHEIE:

  • Franța a primit gol în toate cele 4 meciuri din Liga Națiunilor, în 3 din ele reușind să și marcheze;
  • Francezii au un singur meci din ultimele 24 în care nu au reușit să marcheze;
  • 6 din ultimele 8 meciuri ale Austriei au confirmat selecția GG, austriecii menținând poarta intactată o singură dată în ultimele 9 meciuri;
  • Ultimele 3 întâlniri directe au adus goluri la ambele porți.