Meniu

Dijon FCO – Stade Rennais FC

Va sfida realitatea clasamentul sau liderul ne bagă banii în buzunar pe terenul “lanternei”

Campionatul francez este unul dintre cele mai imprevizibile, cu excepția constantei PSG, tocmai de aceea o confruntare între lider și ultimul loc nu poate fi niciodată un pariu 100% sigur. Totuși, Rennes a arătat excelent în acest sezon, iar un succes pe terenul lui Dijon ar trebui să fie la îndemâna fruntașei din Ligue 1.

Întreruperea intempestivă a sezonului trecut din cauza pandemiei le-a permis celor de la Rennes să bifeze o premieră în istoria de 119 ani a clubului breton. Aflați pe locul 3 la jumătatea lui martie, când Ligue 1 s-a oprit definitiv și irevocabil după doar 28 de etape, roș-negrii au ajuns pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor, acolo unde vor debuta marțea viitoare contra rușilor de la Krasnodar.

Bugetul mărit se simte și pe teren

Și, pentru că se așteaptă la venituri consistente, șefii fostei echipe a lui Loți Boloni au mărit consistent bugetul pentru actualul sezon. De la 68 de milioane în 2019/20, cei de la Rennes au programat pentru această stagiune 105 milioane de euro, adică o creștere de cu aproape 60%.

Acest lucru s-a reflectat și în campania de achiziții, acolo unde activitatea a fost intensă. Dacă la plecări se remarcă numele portarului Edouard Mendy (la Chelsea, pentru 25.000.000 de euro) și al aripii dreapta Raphinia (la Leeds, pentru 18.000.000), la capitolul achiziții s-au acoperit exact “găurile”: portar – Alfred Gomis (Dijon –10.000.000), fundaș stânga - Martin Terrier (Lyon – 12.000.000), vârf de atac - Serhou Guirassy (Amines – 15.000.000) și aripă dreapta – Jeremy Doku (Anderlecht – 26.000.000).

Cu cei patru ca piese de bază, Rennes a reușit să se cațăre pe primul loc în Ligue 1 după șase etape, în care au obținut succese importante cu Monaco, Saint Etienne sau Montpellier.

Dijon, în schimb, e pe ultimul loc, fără victorie și, în ciuda bugetului de 50 de milioane de euro, adică unul de jumătatea clasamentului în Ligue 1, arată extrem de rău. Nu doar că nu a reușit să câștige, dar în patru dintre cele șase etape nici măcar nu a reușit să marcheze, situație care, dacă se repetă și contra lui Rennes, va fi sinucidere curată. În orice caz, liderul are prima șansă și, la acest moment, problema se pune doar în privința scorului.

KEY POINTS:

  • Dijon nu a câștigat niciun meci în acest sezon, în care a strâns un egal și cinci înfrângeri (golaveraj 3-13 în acest interval și o medie de 2,66 goluri/partidă)
  • Gazdele au două eșecuri și o remiză (2-2 cu Montpellier) în meciurile pe teren propriu și un golaveraj de 2-5
  • Rennes are două victorii din șase meciuri pe terenul lui Dijon, care le-a câștigat pe toate celelalte. Cinci din cele șase întâlniri au bifat pariul “GG3+” (toate au fost 3+)
  • Liderul Franței are două victorii și un egal (1-1 la Lille, locul 2 în Ligue 1) în cele trei jocuri disputate în deplasare (golaveraj
  • Oaspeții sunt neînvinși de la începutul sezonului (patru victorii și două remize) și au cel mai bun atac din campionatul francez cu 14 goluri (o medie de 2,3 marcate pe meci)