Meniu

AC MILAN CÂȘTIGĂ DERBY-UL ORAȘULUI

Derby della Madonnina de sâmbătă seară le pune față în față pe ultimele două campioane ale Italiei: AC Milan, deținătoarea Scudetto, se va confrunta cu Inter Milano, pe care a detronat-o în luna mai ca regină al Il Calcio.

Cei doi giganți ai celui de-al doilea oraș al Italiei se întâlnesc pe San Siro, iar Nerazzurri au un punct avans față de vechii rivali în clasamentul timpuriu al Serie A.


AC MILAN A CEDAT PUNCTE PREȚIOASE LA SASSUOLO

Deși Inter a reușit să se răzbune, eliminând-o ulterior în semifinalele Cupei Italiei, ultima oară când AC Milan a trăit derby-ul de pe San Siro în campionat a avut motive de sărbătoare, căci dubla lui Giroud din ultimele 15 minute a adus toate cele 3 puncte în contul Diavolilor, puncte ce s-au dovedit decisive în final în lupta la titlu.

Ajunsă la finalul sezonului să câștige primul titlu după o pauză de mai bine de un deceniu - și depășindu-și adversarii la o diferență de două puncte - echipa lui Stefano Pioli deține în prezent supremația în lupta nesfârșită dintre cei doi giganți, dar ambii și-au depășit recent omologii de la Torino, care au dominat mult timp fotbalul italian.

În timp ce încearcă să țină piept provocării nou-venitei Juventus - plus Inter, Roma și poate alte câteva - pentru a-și păstra statutul de lider al Italiei, AC Milan vizează în mod natural un start rapid al campaniei 2022-23. Cu toate acestea, două remize lipsite de strălucire în ultimele două săptămâni i-au lăsat pe rossoneri în urmă, înainte de primul derby milanez al sezonului.

După ce a fost ținut la 1-1 de Atalanta într-un alt duel lombard, Pioli nu a avut emoții contra Bologniei pe San Siro înaintea deplasării de la Sassuolo.

După ce și-a rotit echipa, Milan a prezentat o prestație destul de greoaie și a fost nevoită să se mulțumească cu o remiză fără goluri pe terenul unde a fost încoronată campioană în urmă cu doar câteva luni. Mai mult, a avut nevoie de un penalty apărat de Mike Maignan pentru a se întoarce cu un punct.

Cu toate acestea, Milano rămâne neînvinsă în fiecare dintre ultimele 20 de meciuri din campionat, obținând un număr impresionant de 13 victorii. Nu numai atât, dar dețin și recordul la meciuri fără gol primit dintre toate cluburile din primele cinci ligi din Europa în 2022: nu mai puțin de 14.

INTER SIMTE CĂ SE POATE ÎNCORONA DIN NOU CAMPIOANĂ

Totuși, în mod curios, Milan nu a reușit să câștige niciuna dintre ultimele șase confruntări din Serie A cu Inter în calitate de "gazde" pe Meazza, de la o victorie cu 3-0 în ianuarie 2016; lăsându-i pe nerazzurri favoriți să se impună, pe baza precedentelor.

După ce a lăsat să le scape Scudetto în stagiunea trecută, Inter începe această ediție cu un avantaj de un punct în clasament după patru meciuri, în urma evenimentelor din runda de la mijlocul săptămânii.

Imediat după ce Milan a avut parte de o seară frustrantă în Emilia-Romagna, Simone Inzaghi și-a condus echipa spre un succes împotriva nou promovatei Cremonese; revenind imediat după înfrângerea suferită în fața fostului său club, Lazio.

Lautaro Martinez a marcat în acea înfrângere cu 3-1 în fața lui Lazio, iar internaționalul argentinian a fost din nou prezent pentru a încununa o victorie cu 3-1 pe San Siro și a adus Inter la nouă puncte din 12 posibile până acum - la doar unul de liderul campionatului, Roma.

Nerazzurri sunt considerați în deplasare în partida de sâmbătă, dar având acum șase victorii succesive în Serie A pe teren propriu - și având gol marcat în fiecare din ultimele 16 meciuri de campionat - sunt hotărâți să smulgă supremația orașului și a Italiei de la rivalii lor rossoneri.

Chiar dacă AC Milan este campioana en-titre, mizăm pe faptul că oaspeții vor păstra măcar un punct din această confruntare (X2), pronostic pentru care avem o cotă de 1.50.

PUNCTE CHEIE:

  • AC Milan a reușit să se impună de doar două ori în ultimele 16 întâlniri directe, de fiecare dată în meciuri considerate în deplasare;
  • AC Milan nu a impresionat în partidele cu Atalanta și Sassuolo din acest start de sezon;
  • Inter are doar două înfrângeri în ultimele 21 de partide oficiale;
  • În ultima dublă, jucată în Cupa Italiei, Inter s-a impus cu un categoric 3-0 la general.