Meniu

17 Iunie, la 19:00. De Bruyne rezolvă meciul după pauză

Danemarca a avut un start dificil la Euro 2020, cu o înfrângere cu 1-0 în fața Finlandei, în timp ce se confruntă cu incertitudinea lui Christian Eriksen. Ei sunt pe locul trei în Grupa B și vor spera să oprească Belgia, care este pe primul loc în această grupă după ce a învins Rusia cu 3-0 în primul meci. Avantajul de pe teren propriu nu a dat roade pentru Danemarca la ultima participare, când a pierdut în fața debutanților din Finlanda, ratând chiar și un penalty în acest proces. Ei vor spera la mai bine de data aceasta, chiar dacă le va lipsi Eriksen. Înainte de înfrângerea în fața Finlandei, echipa se afla pe un parcurs bun. Dintre cele trei înfrângeri suferite în ultimele 15 meciuri, două au fost în fața Belgiei.În șase meciuri, au păstrat de patru ori un scor alb, fără să primească mai mult de un gol. Danemarca nu a reușit să înscrie în doar unul dintre ultimele 12 meciuri.

Belgia, clar printre favoritele turneului

Belgia a început în forță și speră să își asigure calificarea în faza următoare a turneului cu o nouă victorie. Victoria cu 3-0 în fața Rusiei a fost a zecea deplasare consecutivă fără înfrângere, iar după cele două victorii recente în fața Danemarcei, belgienii vor fi încinși pentru acest meci. Romelu Lukaku și-a arătat din nou calitățile ofensive în această partidă și va fi omul de urmărit aici. În timp ce belgienii sunt foarte buni în ofensivă, ei încă se luptă în apărare, chiar dacă s-au îmbunătățit în acest domeniu. Au ajuns la trei meciuri fără gol primit în ultimele cinci, dar au marcat doar patru goluri în ultimele 13 meciuri. Danemarca le va pune mai multă presiune decât Rusia și, deși sunt favorite, vor trebui să fie la cel mai bun nivel defensiv.

Danezii știu că acesta va fi cel mai dificil meci din grupă și, după ce au pierdut în fața Finlandei, sunt conștienți de consecințele unei noi înfrângeri în această fază. Vor face totul pentru a înscrie și a câștiga, la fel ca și Belgia. Ambele națiuni sunt puternice în felul lor și au un număr bun de goluri înaintea acestui meci, așa că ambele echipe par să fie apte pentru a marca.

PUNCTE CHEIE:

  • Belgia a marcat mai mult de 2,5 goluri în șapte din ultimele zece meciuri;
  • Belgia nu a pierdut în ultimele 10 meciuri;
  • Danemarca nu a marcat în doar unul din ultimele 12 meciuri;
  • Danemarca a pierdut trei din ultimele 15 meciuri;
  • Danemarca nu a câștigat în ultimele trei meciuri împotriva Belgiei.