Meniu

D. Shapovalov – R. Albot

Reușește Radu Albot să îl încurce pe favoritul Shapovalov?

Denis Shapovalov se încălzește pentru Turneul Campionilor la sud de Dunăre, acolo unde este cap de serie numărul 1 la Sofia. Canadianul nu traversează deloc un moment plăcut, iar în turul 2 îl întâlnește pe Radu Albot. Moldoveanul poate profita de plusul de experiență și de forma decentă pentru a lua măcar un set.

Ajuns la 21 de ani, Shapovalov este deja de ceva ani catalogat drept o ștânără speranță. Ajuns până pe locul 12 în clasament, canadianul nu a depășit încă stadiul de revelație, asta pentru că până la capitolul certitudine mai are de demonstrat câteva lucruri la nivel de constanță.

Albot e bun pe rapid

De exemplu, în acest an, acesta nu s-a descurcat bine pe parcursul celei mai mari părți a anului. Din 12 turnee, Shapovalov a fost eliminat în primul tur în cinci rânduri și și din al doilea tur în patru situații.

Practic, singurele dăți când jucătorul din Canada a legat două victorii la un turneu sunt US Open, Roma și Sankt Petersburg. La turneul din America a ajuns până în sferturi, în timp ce în capitala Italiei a bifat o semifinală.

În același timp, adversarul său din turul secund de la Sofia, Radu Albot, trece printr-un moment bun în privința turneelor rapide jucate în această toamnă. În ultima lună, jucătorul de 30 de ani din Moldova a strâns cinci victorii la Köln, Nur Sultan sau Sankt Petersburg.

Tocmai de aceea, îl vedem pe outsider capabil să îi ia măcar un set galonatului său adversar. Shapovalov, cu cele trei înfrângeri la rând, poate să aibă viața grea contra lui Albot dacă nu tratează partida cu maximum de seriozitate.

KEY POINTS:

  • Radu Albot a obținut opt victorii în ultima lună după ce în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020 nu reușise niciun succes
  • Shapovalov are cel mai slab procentaj al victoriilor din meciuri total (17 din 31) din precedentele șase sezoane
  • Albot este la al patrulea an consecutiv în care are un palmares pozitiv în privința meciurilor disputate indoor