Meniu

D. Kiev – Barcelona

POT SĂ PROFITE UCRAINENII DE ABSENȚA LUI MESSI?

FC Barcelona joacă slab în deplasare în actualul sezon, iar atacul catalanilor nu mai face față cerințelor unei echipe de asemenea calibru. Nici adversara de marți, Dynamo Kiev, nu excelează la acest capitol astfel că avem șanse să vedem un meci sec pe Olympiyskiy.

Ceea ce se întâmplă în curtea Barcelonei de aproape jumătate de ani este, mai degrabă, un scenariu de telenovelă decât finalul unei ere care a marcat istoria fotbalului. Supraviețuitorii celei mai de succes perioade din întreaga poveste de viață a clubului catalan pot fi numărați pe degete, numele lor fiind Messi, Pique și Alba, dar și zilele acestora pe Camp Nou sunt numărate.

Cu Dynamo lipsește o jumătate de echipă

Ronald Koeman a fost adus ca arhitect al unei reconstrucții a echipei și, chiar dacă a fost contestat asiduu încă de la instalarea sa pe banca Barcelonei, olandezul apărut neafectat. Jucători precum Pedri, Fati, Trincao, Dest sau Araujo au fost aduși în prim-plan de noul tehnician tocmai pentru a le oferi meciurile de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios ca fotbaliști.

Rezultatele, așa cum era cumva de așteptat într-o asemenea conjunctură, nu au mai păstrat același nivel din anii trecuți, iar în ultima lună lucrurile au luat o întorsătură total nefastă pentru catalani, mai ales în privința jocurilor din deplasare. Doar meciul cu Juventus din Ligă a fost un succes, 2-0, pentru că în rest au pierdut la Getafe, 0-1, cu Alaves au remizat, 1-1, iar în ultima apariție, contra lui Atletico Madrid, au capotat iar lamentabil, 0-1.

Pentru deplasarea de la Kiev, Koeman a decis să-i odihnească pe Frenkie de Jong și Lionel Messi, în condițiile în care Barcelona are deja destui indisponibili din cauza accidentărilor. Gerard Pique și Ansu Fati vor lipsi pentru mai multă vreme, în timp ce Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Ronald Araujo și Sergio Busquets sunt și ei absenți din cauza unor afecțiuni medicale mai puțin grave.

Lucescu are coșmaruri în serie cu Barcelona

Dynamo Kiev primește vizita spaniolilor cu o echipă decimată, chiar dacă efectele pandemiei au început dispară. Mircea Lucescu nu va putea folosi mai mulți jucători, mai ales dacă cei infectați cu virusul Covid nu se vor recupera, printre cele mai importante nume fiind cele ale lui Rodrigues, Sydorchuk și Tsyganov.

Antrenorul român are oricum probleme istorice în fața Barcelonei. Pe parcursul carierei, Lucescu a pierdut șase partide în fața catalanilor, cele mai multe în afara lui Arsene Wenger, care are opt astfel de eșecuri.

În condițiile absențelor nenumărate, este de așteptat ca Barcelona să joace mai puțin avântat, iar astfel nu va oferi prea multe șanse de contraatac Kievului. Din acest motiv, ne așteptăm la un meci cu goluri puține, iar pariul “NGG” are o probabilitate de succes foarte mare.

PUNCTE CHEIE:

  • Șase din ultimele șapte partide pe care Barcelona le-a jucat în deplasare s-au terminat cu pariul “GG” necâștigător
  • Barcelona a primit doar trei goluri în precedentele șapte deplasări, în timp ce Dynamo Kiev a marcat doar două în cele mai recente patru jocuri de acasă
  • Patru din ultimele cinci meciuri pe care Dynamo Kiev le-a jucat pe propriul teren s-au încadrat în pariul “NGG”, la fel ca șase din anterioarele opt
  • Precedentele trei dispute europene ale ucrainenilor pe propriul teren s-au terminat cu doar una dintre echipe pe tabela de marcaj, la fel ca 11 din cele mai recente 16