Meniu

06.04, la 19:00. Csikszereda Miercurea Ciuc – Rapid București

SE ÎMPIEDICĂ RAPID LA CIUC?

Marți, play-off-ul Ligii a 2-a începe și pentru cea mai populară echipă din campionat, anume pentru Rapid. Giuleștenii se deplasează la Miercurea Ciuc pentru un duel cu imprevizibila Csikszereda, echipă împotriva căreia nu are amintiri prea plăcute, dar contra căreia bookmakerii au pus-o favorită.

Echipa antrenată de Mihai Iosif a intrat în play-off în ultima clipă, grație unui hei rup serios. Într-un moment în care avea cuțitul la os, cu doar două etape înainte de terminarea sezonului regular, Rapid a câștigat cu 4-0 contra Dunării Călărași și apoi cu 4-2 la Metaloglobus. Sărbătoarea a ținut însă doar o noapte, pentru că ulterior fotbaliștii giuleșteni s-au apucat să pregătească partidele din play-off.

Csikszereda a urcat 12 poziții într-un an

Prima adversară este Csikszereda Miercurea Ciuc, o echipă care, la fel ca și Sepsi, primește ajutor financiar din partea guvernului Ungariei. Antrenată de Valentin Suciu, formația din Ținutul Secuiesc a progresat enorm față de sezonul trecut. Dacă atunci pandemia a prins-o pe poziția a 17-a, acum Csikszereda a ocupat locul 5. Performanța este cu atât mai importantă cu cât în primele 7 runde, ciucanii pierduseră de 4 ori și câștigaseră doar două jocuri.

De partea cealaltă, Rapid vrea să răzbune cele două înfrângeri suferite în ultimele două sezoane contra viitoarei adversare. În plus, giuleștenii au nevoie de puncte pentru a ataca încrezători promovarea, singurul obiectiv acceptabil în acest moment. Totuși, inconstanța vișiniilor este proverbială, lucru arătat și de traseul din actuala stagiune, iar în deplasare au suferit mult.

Tocmai din acest motiv, ne așteptăm la o evoluție bună a gazelor și la un rezultat favorabil lor. Cota pentru 1X este în jur de 1.50 și ne mulțumim cu aceasta dat fiindcă victoria Rapidului nu pare deloc probabilă.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 12 etape, Csikszereda are o singură înfrângere, contra Dunării Călărași. În acest timp, a obținut 7 victorii și un golaveraj de 15-6;
  • Echipa din Miercurea Ciuc are una dintre cele mai bune din campionat în jocurile de acasă, cu doar 7 goluri încasate în 10 apariții;
  • Contra echipelor din play-off, Csikszereda are două victorii, două egaluri și acea înfrângere cu Dunărea Călărași;
  • Rapid are 3 înfrângeri și două victorii contra echipelor din play-off și un golaveraj de 7-11;
  • Bucureștenii au pierdut meciul din sezonul regular contra ciucanilor, aceștia din urmă câștigând chiar în Capitală cu 3-1. Oaspeții au câștigat și confruntarea directă din sezonul trecut cu 1-0.