Meniu

Crystal P. – Newcastle

CONTINUĂ CONFRUNTĂRILE FADE ÎNTRE CELE DOUĂ?

Despărțite de două puncte în clasament moment, Crystal Palace și Newcastle se întâlnesc într-un duel clasic de mijlocul clasamentului. Londonezii sunt mai în formă, dacă se poate spune așa, dar ambele formații ne-au obișnuit cu jocuri sărace în goluri, situație care ne așteptăm să continue.

Premier League este un campionat în care golul nu este ceva străin majorității echipelor, dar există și excepții de la această regulă. Cu o medie în acest sezon de peste 3 goluri pe meci, prima ligă engleză se numără și printre atracțiile pariorilor pasionați de goluri numeroase.

Palace le-a bătut pe United și Leeds

După nouă etape, cele două combatante de vineri seară se află pe locurile 11 – Crystal Palace și 15 – Newcastle. Despărțite de doar două puncte în clasament, dar și de echipe cu nume, precum Arsenal, Manchester City sau Leeds, toate trei foste campioane ale Angliei, Palace și Newcastle nu au impresionat în acest sezon din punct de vedere ofensiv.

Londonezii, de pildă, au un atac mai bun decât adversara de vineri, cu 12 goluri marcate, însă șapte dintre acestea au venit în doar două meciuri: un 3-1 obținut în a doua etapă pe terenul lui Manchester United și 4-1 acasă, cu Leeds, în urmă cu două runde. Palace a mai obținut două succese în acest sezon de PL, 2-1 cu codașa Fulham și 1-0 cu Southampton, în prima etapă. În rest, echipa antrenată de venerabilul Roy Hodgson a mai acumulat patru înfrângeri (cea mai drastică fiind un 0-4 cu Chelsea) și un egal (1-1 acasă cu Brighton)

Newcastle joacă iar periculos

La Londra va veni vineri seara Newcastle, care, la fel ca în ultimii ani, nu contează în lupta pentru locurile de cupe europene. Formația lui Steve Bruce trăiește din nou la limită și se află la doar câteva poziții deasupra zonei retrogradării. Norocul se leagă de echipele din subsol (Burnley, Fulham, WBA, Sheffield United), care evoluează lamentabil momentan și nu au reușit să strângă mai mult de cinci puncte.

Succesele lui Newcastle au venit în acest sezon al Premier League rar și niciodată consecutiv. Au început sezonul în stil, cu un 2-0 obținut pe terenul lui West Ham, dar apoi au reușit să mai ia trei puncte abia în etapa a patra, când au primit vizita lui Burnley (3-1). Peste trei runde, tot acasă, au reușit să răpună și revelația Everton (2-1), iar alături de egalurile smulse în deplasările cu Tottenham (1-1) și Wolves (1-1) au putut aduna cele 11 puncte.

Interesant este că în ultimele trei sezoane, Crystal Palace și Newcastle au terminat mereu în a doua parte a clasamentului și mereu una lângă alta. În stagiunea precedentă, oaspeții de vineri au ocupat poziția a 13-a, iar londonezii au fost un loc mai jos, iar în ediția 2018/19 ordinea a fost inversă, dar Newcastle și-a păstrat clasarea. În fine, în 2017/18, alb-negrii au prins un loc 10, în timp ce Palace a fost o poziție mai jos.

Pentru că istoricul întâlnirilor directe, mai ales, dar și cel al meciurilor din acest sezon ne indică acest lucru, ne vom axa la această partidă pe un pariu care implică maximum două goluri marcate.

PUNCTE CHEIE:

  • Pariul “sub 2,5 goluri” a ieșit câștigător la trei din cele mai recent patru apariții pe teren ale lui Newcastle
  • Toate cele patru deplasări efectuate de Newcastle în actualul sezon al Premier League s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă. Golaverajul în acest interval e 4-4, deci o medie de două goluri pe meci
  • Patru din precedentele șase partide oficiale pe care Crystal Palace le-a disputat pe propriul teren s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă (golaveraj 8-7 în acest interval)
  • Newcastle are cele mai puține șuturi la poartă (71) și pe poartă (21) din toate echipele de primă ligă din Anglia în acest sezon
  • Ultimele șapte confruntări directe s-au terminat cu un total de maximum două goluri. În acest interval, golaverajul este 4-3 pentru Newcastle, deci o medie de un gol pe joc